KRS247.no

Henter værvarsel...

– Flommen var perfekt timet

Den sørlandske countryartisten Hawk Christensen har bestemt seg for å emigrere til USA. Han mistet alt han hadde i flom da Nidelva rant over sine bredder, og nesten alt utstyret han hadde ved Bjønndalen Camping i Øvrebø ble ødelagt. Artisten har til slutt innsett at om han noensinne skulle flytte, så var nå det beste tidspunktet.

– Første gang jeg var i USA som ung gutt møtte jeg ei jente der. Det var vel min første ordentlige forelskelse. Det skjedde ikke så mye den gangen der, men vi holdt kontakten. Vi var brevvenner lenge, og for et halvt års tid siden blomstret den kontakten opp igjen. Nå som jeg har mistet alt, passer det egentlig veldig greit å hive seg ut i det, sier Hawk til KRS247.

Det har skjedd mye i Hawks liv siden den første betalte spillejobben på Victoria Pub. Han var såvidt blitt 18 år gammel, og det ene ledet til det andre. Det ble etter hvert Europaturné, storefestivaler og turné med gamlebandet til Waylon Jennings for å nevne noe. Nå starter han et nytt kapittel, og gjør det han har ønsket å gjøre fra han var liten gutt. Han forteller åpenhjertig om sine historier, og det er kanskje det som gjør at han trekkes mot country som sjanger.

– Jeg har alltid følt at jeg ikke hører hjemme her. Jeg vokste opp på landet med en voldelig stefar og med få venner. Det var langt å reise til folk, så da fikk man jo god til til andre ting som å spille gitar. Det var en mørk periode i livet mitt, og countryen tok meg. Det handlet om ordentlige liv, forteller artisten.

Hør hele intervjuet og Hawks låt Waylon’s Guitar her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/235406699″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]