KRS247.no

Henter værvarsel...

Fanesak-rock til folket

Kristiansandsbandet Opplysningsrock er denne uka albumaktuelle for første gang. Med låter som «Ikke Få Klamydia», «Ikke Prostituer Deg» og «Ikke Se Porno På Skole-PC-en» har bandet klare og nyttige budskap som sitt hovedtema. De håper at det finnes penger i denne typen musikk.

– Vi ønsker å tjene penger og det er veldig vanskelig å tjene penger på musikk nå som cd-salget har stupt, så vi må gå inn for å få statlig støtte. Og hvordan kan man få statlig støtte? Jo, ved å lage sanger som kan brukes i holdningskampanjer, både spør og svarer vokalist og låtskriver Yngve Eriksen.

Han vil ikke gå med på at konseptet er det minste grann kynisk, da dette er dårlig for imaget til bandet. Eriksen er klar på at bandet baserer seg på gode budskap, og da har bandet også sett inn i krystallkula og satser på å være i forkant av holdningskampanjene.

– Vi tar opp ting som er velkjente i holdningskampanjer som «ikke røyk», «ikke ta heroin» og «kjør forsiktig i trafikken», men så tar vi også opp temaer som kanskje en gang kan brukes i holdningskampanjer. Det har for eksempel ikke vært laget noen ordentlig holdningskampanje for det at det ikke er lov å mate endene i tredje stampe. Vi tenker oss at det burde komme, og derfor har vi laget en sang om det.

– Dere skal være i forkant?

– Ja! Vi må jo kunne tenke oss at dette kan brukes for at vi skal få støtte for det, forteller Eriksen.

Albumet ligger på Spotify og Soundcloud, og den fysiske plata blir sluppet på lørdag når bandet har slippkonsert på Hos Naboen, lørdag klokka 22.00.