Annonse

En tragisk hendelse, Django Reinhardt og Robert Normann


Michael Krumins og Sebastian Gruchot på gitar og fiolin. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Det ikke få elementer man må ha med når man spør hva som holder gitardrømmen levende for Michael Krumins. Han er sammen med sin makker Sebastian Gruchot ute med albumet «Inspired». Det så nemlig mørkt ut for Krumins gitarkarriere etter et motorsykkeluhell.

Da han var ute og kjørte sin Harley og endte opp med å rive av seg deler av venstre ringfinger i et uhell med mekanikken. Det så ut som om flere hundre dager med fem timers øving hver dag gikk i vasken. Men så oppdaget han selveste Django.

– Han hadde vært ute for noe lignende, men fremfor å gi opp så snudde han rundt på alt og lagde et nytt system, forteller Krumins til KRS247.

Jo mer han undersøkte Reinhardts arbeid, jo mer fanget ble han. Så kom plutselig navnet Robert Normann opp. En mann fra Sarpsborg ble til slutt den store inspirasjonskilden for både Krumins og Gruchot når de skulle spille sammen.

– Hvordan kan man høre at Normann og Reinhardt lever videre i musikken deres?

– Vi er tydelig inspirerte av Normann og Reinhardt. Det hører man med en gang man setter på CD-en. Det er mye glede, energi og virtuositet, sier Gruchot.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer