Annonse

Django-inspirert jazz i Søgne


Foto: Alf Otto Fagermo

I eplehagen til Søgne Gamle Prestegård er det gitarspilling som står i fokus når tidligere gitarist i Satyricon Gildas Le Pape og Magne Føreland inviterer til jazz.

Det er første gangen denne duoen spiller sammen her på Sørlandet og mottakelsen på den første konserten i går var bra.

– Ja, vi ble tatt godt i mot og folk rømte ikke til tross for at været var helt på grensen til hva vi kunne tåle, sier Føreland til KRS247. Han møtte Le Pape på en fest hos en felles bekjent.

Dette endte da i en jamsession som ble lagt ut på Facebook og resten er historie. Nå driver de begge en bar for stringswing i Oslo kalt nettopp Bar Django. Og Le Pape er faktisk mer bevandret innen jazz enn metall.

– Jeg var faktisk en ganske utpreget jazzgitarist da jeg flyttet til Norge og ble med i Satyricon. Jeg fattet tidlig interesse for avansert gitarspilling og Django-stilen og holdt mye på med det i Frankrike, sier Gildas Le Pape.

Musikken de spiller sammen kan sammenlignes med den type musikk som folk gjerne forbinder med Hot Club du Norvege, som bidro på Lillebjørn Nilsens «Tanta til Beate».

– Det er liksom en referanse de fleste tar, sier Magne Føreland og understreker at det er ikke noe vokal overhodet som fremføres i de 90 minuttene med gitarspilling som kan oppleves både i ettermiddag og på søndag.

»FaktaAnnonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer