Annonse

– Det er en slags drømmejobb jeg har


Sørveiv 2014 er ett høydepunkt fra SØRFs 10 år

Daglig leder i SØRF, Kjetil Nordhus, skal markere senterets 10-årsjubileum i dag. Sørveiv 2014 er blant høydepunktene metalvokalisten har opplevd i sin arbeidshverdag.

– Hverdagen kan være full av frustrasjoner og vanskeligheter, men om man kan se seg selv litt utenfra så ser man at jobben jeg får lov til å gjøre er fantastisk inspirerende og givende jobb som betyr mye for ganske mange.

Etter Vaskeriet

I 2003 gikk Kristiansands rocke- og studentsted Vaskeriet konkurs. Noe måtte gjøres. Det rytmiske miljøet i byen måtte diskutere egen fremtid. Espen Hille og flere samlet seg i Byhallen, og ordene Rock City ble nevnt. Politikere som Bjørg Wallevik (H) og pengeforvaltere som daværende Cultivasjef Erling Valvik likte ideen om en organisasjon som skulle være overalt i den rytmiske hverdagen i byen.

Mai 2004 var lå de konkrete planene på bordet. I november ble planene satt ut i livet.  Siden den gang har har organisasjonen byttet navn, utvidet nedslagsfelt til Agder og Telemark, etablert Sørveiv og havnet på statsbudsjettet. Men ikke alt har gått på skinner.

Det borgerlige samarbeidet i Kristiansand kommune har jo ført til litt tenners gnissel for herr Nordhus og SØRF?

– Ja, det har det. Det har vært noen tak.

2011 – kampåret

Nordhus har måttet klø seg i hodet noen ganger.

Nordhus har måttet klø seg i hodet noen ganger.

Det vakte store reaksjoner fra kulturmiljøet i Kristiansand da det ble foreslått å kutte kommunens støtte til SØRFs arbeid i regionen. Det ble en stor mobilisering i 2011 for å bevare arrangement- og turnéstøtten som SØRF disponerte.

– Vi gikk jo ekstremt seirende ut i den sammenhengen. Det har vært viktig å si ifra når det har båret avsted i veldig feil retning.

Nordhus tror disse kampene kommer ut fra en viss uvitenhet, manglende forståelse og manglende interesse fra Kristiansands politikere.

– Mange husker kampen i 2011, men holdningene har ikke endret seg nevneverdig…dessverre!

10-årsjubileet markeres i kveld, fredag, fra klokken 20.30 på Aladdin.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar