KRS247.no

Henter værvarsel...

Bylarm fra sidelinja

Når Bylarm starter onsdag 5. mars, er det uten artister fra sørlandskysten på det offisielle programmet. Det har ikke stoppet våre lokale musikere fra å reise inn til Oslo for å vise seg fram for den norske musikkbransjen.

Tilsammen vil rundt 30 sørlendinger få med seg årets begivenhet for alle som jobber med pop/rock i Norge. Blant dem er det både ferske og mer erfarne artister, konsert-og festivalarrangører, plateselskap og representanter fra Sørf – sørnorsk kompetansesenter for musikk.

Kjetil Nordhus fra Sørf er en erfaren bylarmgjenger, og han synes at bransjetreffet har forandret seg de siste årene:

– Jeg merket det kanskje spesielt i fjor at det var vel så stor interesse for det som skjedde utenfor programmet, som det som skjedde på programmet. Det er ikke til forkleinelse for det som skjer på programmet. For Bylarm sin del, så er de for dette her. Det er ikke noe konkurrerende virksomhet, det gjør det bare enda mer relevant for enda flere folk.

Musikkkonferansen og festivalen samler hele bransjen for 18. gang i år.

Musikkkonferansen og festivalen samler hele bransjen for 18. gang i år.

Det er ikke uventet at det etterhvert holdes flere konserter utenom dem Bylarm arrangerer. Slik er det også under South by Southwest, det store bransjetreffet for musikk i USA, som har stått som modell for Bylarm.

For Sørf er det viktig å få markedsført sitt eget bransjetreff, Sørveiv, dessuten skal Kjetil Nordhus jobbe for å åpne øyne og ører for kristiansandsduoen Oakland Rain og mandalsjenta Tone Hille Bringsdal

– Det kan være like viktige de tingene som skjer når du ikke er på scenen, forteller Nordhus, som går noen travle dager i møte.

Andre sørlandsartister som skal opptre mens bylarm foregår er: Thea Stapnes, Vågsbygd Handy, Eloáh Blú, Og så har Jonas Alaska fra Åmli  kommet seg med på programmet.

Hør hele intervjuet med Kjetil Nordhus her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/193835710″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]