KRS247.no

Henter værvarsel...

Blir tatt av noen for å være Ylva

Det har gått fire år siden Lila fikk skryt av talkshow-vertinnen Ellen DeGeneres i USA for sin tolkning av Demi Lovatos «Give Your Heart A Break» på YouTube. Nå er Lyngdalsartisten aktuell med sin tredje singel på ti måneder og er den andre unge, kvinnelige lokalartisten fra Agder som gjør det stort på hver sin kant.

For det er noen forskjeller mellom Lila fra Lyngdal og Ylva fra Kristiansand. Og på spørsmålet om hun ser opp til den fire år eldre artisten som ble kjent via «The Stream» svarer lyngdølen slik.

– Jeg ser jo opp til mange på forskjellige måter, vi er jo et ganske lite musikalsk miljø her i Norge sånn sett, så det er gøy. Det er ofte når jeg har spilt hennes låter i bilen eller spilt mine egne låter også har folk trodd at det var meg eller at det var hun, når det egentlig har vært motsatt. Så vi blir litt sånn forvekslet med hverandre. Eller jeg har iallfall blitt forvekslet med hun, men jeg tenker det er utrolig kult. Vi må heie på hverandre, for det er plass til mange i bransjen og med hun i Universal og jeg er der jeg er. Vi jobber på hver vår kant, men jeg følger med på henne, sier Lila til KRS247.

Som artist hører man sine egne låter veldig mange ganger før den gis ut og det er lett å gå lei av låten før den slippes, men hun innrømmer at den nye singelen, «Addicted», er hun ikke lei av enda.

– Nå er det jo sånn at det er en lang prosess bak en låt. Det er jo først demo, så blir resten satt på plass og så skal du spille det inn mange ganger før du lager en endelig versjon. Også skal du høre den veldig mange ganger før den er ferdig produsert, så jeg har hørt låta veldig mye, sånn har det vært med alle låtene egentlig, men jeg har ikke blitt helt lei av den enda altså, har hørt på den i dag faktisk. Det pleier jeg ikke å gjøre, jeg pleier ikke å bli lei, men jeg pleier å unngå det. Men jeg har jo plutselig opplevd å trene til «Don’t Let Go» fordi den er rundt på lister og sånt, og det er bare kjempestas, sier Lila.

– Dette er den første låta som jeg har skrevet store deler av selv, så det er klart at denne betyr mye for meg. Addicted handler om når man er i et forhold hvor den ene parten er såpass avhengig av den andre at man finner seg i alt for mye dritt fordi følelsene tar overhånd, sier hun til plateselskapet i pressemeldingen som er utgitt i forbindelse med utgivelsen av «Addicted».

– Jeg jobbet jo i team i Sverige, og var med flinke låtskrivere og produsenter, og produserte tre låter der nede som jeg var med på. Skal også mest sannsynlig gi ut en låt til som ble produsert der nede. Men denne låta («Addicted», red.anm) var jeg veldig mye med på og det er gøy å høre folk allerede synge og nynne på det som du har vært med på å skape, sier Lila.

Hør hele intervjuet her hvor hun også snakker om møtet med brødrene Kent og Cato Sundberg fra Donkeyboy som produserte singelen «Don’t Let Go» som fikk mye spilletid på flere radioer og ikke minst på Spotify.

Hør hele låta her.