Annonse

Blander folkemusikk med popelementer


Fra venstre: Mats Lillehaug, Sunniva Molvær Ihlhaug og Sofie Mortvedt - Foto: Alf Otto Fagermo

Den nest siste gratiskonserten i juli på Kilden tilhører musikkprosjektet Sofiolina og det presenterer folkemusikk på en måte du sikkert ikke har opplevd tidligere.

– Jeg har alltid vært litt glad i sånne popelementer, sier Sofie Mortvedt til KRS247. Hun er hovedpersonen for prosjektet, som egentlig startet for to år siden.

De hadde sin første konsert sammen under Skogsus, som ble arrangert i Baneheia i juli 2013 under taglinen «Folkemusikk for folk flest» og dagens konsert i Kilden blir en slags relansering av Sofiolina som kan føre til noe mer enn bare livekonserter.

– Ja, vi har hatt et ønske om å få spilt inn noen av låtene våre, sier Mortvedt.

Musikken som spilles er noe de har laget selv med blant annet hardingfele, som er slåtter hun har komponert selv. Det er også litt blanding av folkemusikk fra Danmark og Norge som gruppen sammen har arrangert for to fioliner, gitar og trommer.

– Jeg vil si at musikken vår er en form for folkemusikk. Jeg har holdt på lenge med tradisjonsmusikk, men liker å blande det litt og gjøre det til mitt eget, sier Mortvedt.

– Det er gøy å ha folkemusikkbiten også legger man på popakkorder og popgrooves under, det gir et veldig morsomt uttrykk, sier Mats Lillehaug som er fetteren til Sofie Mortvedt og spiller blant annet trommer i Sofiolina.

Gratiskonserten er i foajeen på Kilden klokken 13.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer