Annonse

Lokker fram unge talent fra mange nasjoner


Prosjektleder for Fargespill: Elisabeth Lindland. Bak henne er kulisse laget av elever ved kulturskolen. Foto: AK Danielsen

Rundt 100 barn og ungdommer har vært med på å skape «Fargespill», ei forestilling full av sang og dans. Premiereforestillingene gikk for fulle hus i høst, og ble fjorårets kulturopplevelse for Kildens direktør. Fredag og lørdag er det en ny mulighet til å oppleve musikkglede fra mange kulturer.

– Det skal bli bra, det skal ikke bare berøre mammaer og pappaer og onkler og tanter, men alle som sitter i salen, lover prosjektleder Elisabeth Lindland, – vi har fokus på at det skal være høy kunstnerisk kvalitet.

Fargespill forener kulturer og musikk gjennom 100 barn på scenen. Foto: Emanuelsen

Fargespill forener kulturer og musikk gjennom 100 barn på scenen.

Hun er også kunstnerisk ansvarlig, og hver uke det siste året har hun øvd sammen med elever på Slettheia – og Tordenskjoldsgate skole. Onsdagskveldene har hun satt av til ungdomsgruppa som kommer sammen på Kilden.

– Det har vært et fantastisk år, utrolig spennende og morsomt, og ganske mye jobb også, sier Lindland og fortsetter: – Fargespill er en lang prosess, for det begynner med å gjøre barna trygge nok til å komme med gullet sitt. Dette bygger på barnas eget repertoar, deres sanger og deres danser, eller kanskje sanger som deres foreldre kan, og så puttes alt sammen i en herlig blanding som arrangeres og blir til veldig fine numre.

Idéen til «Fargespill» kommer fra musiker Ole Hamre i Bergen. Der har den flerkulturelle oppsetningen vært en publikumssuksess gjennom 10 år. Fargespill finnes etter hvert i flere norske byer og er en årlig oppsetning, slik planen også for Kristiansand.

– Det som virkelig treffer meg i hjertet – at du ser at plutselig står de der, barn som aldri har snakket høyt i klassen, de står nå og synger solo, sier Elisabet Lindland med et stort smil.

Hør hele intervjuet her:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar