KRS247.no

Henter værvarsel...

Lokker fram unge talent fra mange nasjoner

Rundt 100 barn og ungdommer har vært med på å skape «Fargespill», ei forestilling full av sang og dans. Premiereforestillingene gikk for fulle hus i høst, og ble fjorårets kulturopplevelse for Kildens direktør. Fredag og lørdag er det en ny mulighet til å oppleve musikkglede fra mange kulturer.

– Det skal bli bra, det skal ikke bare berøre mammaer og pappaer og onkler og tanter, men alle som sitter i salen, lover prosjektleder Elisabeth Lindland, – vi har fokus på at det skal være høy kunstnerisk kvalitet.

Fargespill forener kulturer og musikk gjennom 100 barn på scenen. Foto: Emanuelsen

Fargespill forener kulturer og musikk gjennom 100 barn på scenen.

Hun er også kunstnerisk ansvarlig, og hver uke det siste året har hun øvd sammen med elever på Slettheia – og Tordenskjoldsgate skole. Onsdagskveldene har hun satt av til ungdomsgruppa som kommer sammen på Kilden.

– Det har vært et fantastisk år, utrolig spennende og morsomt, og ganske mye jobb også, sier Lindland og fortsetter: – Fargespill er en lang prosess, for det begynner med å gjøre barna trygge nok til å komme med gullet sitt. Dette bygger på barnas eget repertoar, deres sanger og deres danser, eller kanskje sanger som deres foreldre kan, og så puttes alt sammen i en herlig blanding som arrangeres og blir til veldig fine numre.

Idéen til «Fargespill» kommer fra musiker Ole Hamre i Bergen. Der har den flerkulturelle oppsetningen vært en publikumssuksess gjennom 10 år. Fargespill finnes etter hvert i flere norske byer og er en årlig oppsetning, slik planen også for Kristiansand.

– Det som virkelig treffer meg i hjertet – at du ser at plutselig står de der, barn som aldri har snakket høyt i klassen, de står nå og synger solo, sier Elisabet Lindland med et stort smil.

Hør hele intervjuet her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/195523315″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]