Annonse

TheMoen klar for Rotterdam


TheMoen reiser til Rotterdam i februar
Marianne Laukvik er daglig leder av Arteriet på Lumber, og reiser til Rotterdam med TheMoen. FOTO: André Tribbensee

Marianne Laukvik er daglig leder av Arteriet på Lumber, og reiser til Rotterdam med TheMoen. FOTO: André Tribbensee

Rotterdam Contemporary Artfair har viet en avdeling til kristiansanderen TheMoen. Med nærmere 16 000 besøkende håper Arteriets Marianne Laukvik at kunstneren får presentert seg skikkelig for et nytt publikum.

– Vi er stolte over å kunne vise det Kristiansand har å tilby til den «passelig store» havnebyen som Rotterdam er, forteller Laukvik.

4. februar er både hun og kunstneren på plass i Rotterdam for å knytte kontakter på kontinentet.

Terje Moen aka TheMoen er en selvlært grafiker med bakgrunn i Kristiansands kristenkultur, kor og menighetsliv, er blitt beskrevet som vandrer, rocker og pop-kunstner. Som pop-kunstner avviker han fra den akademiske og konseptuelle varianten fra New York og knytter seg mer til Low Brow-kunsten fra 1970-tallets Los Angeles. Hverdagsliv og lokalkultur i småby-Norge med forstedenes gater, trimma biler og rock omgitt av skog og sjø er temaer som går igjen i TheMoens kunstneriske praksis. I TheMoens kunst blir hverdagsliv en gjennomsiktig illusjon hvor en uhyggelig, parallell verden trer frem.

Hvert år selger han sine kalendre i Kristisansand sentrum.

TheMoen_Laboratory_2014_pencil-on-paper_420x594mm-low-res

Er han rett man å sende ned til Rotterdam fra Kristiansand?

– Han bruker Kristiansand så mye i kunsten sin. Samtidig viser han at han kan ta andre steder til bruk, da han tok Oslo S og gjorde sin greie. Den undringen han viser, kan vises internasjonalt!

Laukvik er ikke i tvil om at Rotterdam kommer til å inspirere TheMoen.

– Jeg tror han kommer til å gå rundt i byen og observere slik han gjør i Kristiansand.

Hør hele intervjuet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar