Annonse

Kunst- og kulturjubilant på Flekkerøya


Initiativtakere og utstillerne (f.v.) Anita Teigen, Bjørg Sørli og Vera Rønjum. | Foto: Glenn Th. Faannessen

For tiende året arrangeres Øyas Årlige på Flekkerøya. Det hele begynte som en helt lokal kunst- og kulturmesse med bare utstillere fra «Øya», men nå er kunstnere fra flere fylker representerte. Det skulle egentlig bare gjøres en gang.

– Og da vi var ferdige da, så tenkte vi at vi tar fem år. Så tok vi fem år til når de første fem var gått. Vi kommer ikke til å gi oss i år, forteller Vera Rønjum til KRS247.

42 utstillere fra flere fylker, Baldrian og Musa, Lindesnes Trekkspillklubb, kafé med komper og annet godt for sørlendinger og bred støtte fra næringslivet var det vel ingen av de involverte som turte å drømme om i oppstarten. Anita Teigen kan fortelle om svette øyeblikk den gangen.

– Vi ante nok ikke hva vi gjorde i det hele tatt. Læringskurven har vært bratt, og vi fikk da orden på tingene. Messa har utviklet seg veldig, sier Teigen.

Det første året ventet de på noen lemmer som kommunen hadde lovet dem. Til tross for en dobbeltbooking, så ble det levert det som trengtes etter iherdig innsats av både kulturdamer og ansatte i kommunen. I år setter messa rekord i antall utstillere, og utvider underholdningstilbudet til begge dagene av messa. En av kveldene er tilpasset barna.

– I hvert år har vi hatt med barnehagene på utstillingen. Vi håper jo at noen av de, med tiden, blir med videre på dette prosjektet. Vi ser jo at noen av de som stilte ut første året er på vei inn på videregående. Det sier noe om perspektivet vårt også, sier Rønjum.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer