Annonse

Kristiansand med dyster fremtid i møte


Duekniben er et reisemål når Kristiansand skal spås en dyster fremtid. | Foto: Sørlandets Kunstmuseum

Når Sørlandets Kunstmuseum starter sitt eget høstsemester, skal både astrologi, påkledning av lettkledde damer og dyster science fiction tilbys kristiansanderne. Konservator Karl Olav Mortensen ser veldig frem til å være bussguide i en dystopisk utgave av Kristiansand i fremtiden.

– Det er en slags performance-kunst som Annika Lundgren lagde. Hun skrev en fortelling til Kristiansand som respons på Stortingsvalget for to år siden. Denne gangen skal jeg være guide i en turbuss, og jeg forteller en historie som er en blanding av fakta og fiksjon, sier Mortensen og lover servering og utsikter på turen.

Senere i måneden kommer Knut Jørgen Røed Ødegård og snakker om astronomi og kosmologi, i forbindelse med stengingen av det mye omtalte edderkoppnettet til Tomás Saraceno, 14 Billions.

– Ødegård er godt kjent, og en fantastisk og entusiastisk fyr. 14 Billions ble jo laget som en slags sammenligning mellom nettet til en sort enke og universets oppbygning, og i anledning nedriggen av dette verket har vi invitert en ekspert på universet som forklarer sammenhengene, sier Mortensen.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer