KRS247.no

Henter værvarsel...

Kreft og sorg på dagsorden

Kreftforeningen åpnet i dag en utstilling i Kristiansandsavdelingens lokaler. Kunstneren Torill Sæther Krekke ønsker å sette fokus på sorgen og uvissheten i forbindelse med kreftdødsfall i nær familie.

– Jeg opplevde jo at min mor døde da jeg var liten. Den gangen skulle man spare barna, og ikke snakke om dette for å skåne barna. Det førte til at jeg fikk min egen sorgreaksjon mange år senere, og da var jeg slått ut av sorg i to år, forteller billedkunstneren.

Kreftforeningen satser nå på kunst som en ny plattform.

– Kunstnere og kunst skal hjelpe folk å sette ord på det som er vanskelig. Vi tror det kan bli et viktig og godt tilskudd i det arbeidet vi gjør allerede, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, til Radio Sør.

– Men nå skal kreften inn i kunsten også? Er dere ikke redd for overeksponering, når det er kreft i mediene så å si hele tiden?

– Dette er jo en diskusjon vi har med oss selv hele tiden. Vi er veldig bevisste det at vi ikke må bli så ivrige i informasjonsarbeidet vårt at vi skremmer folk eller at folk blir leie og likegyldige. Likevel tror jeg kunst kan hjelpe så mange mange å finne de ordene som er vanskelige å finne i en tung tid. Det er blant annet derfor vi velger å gjøre dette, fastslår Ryel.

Utstillingen er på 17 bilder, og er å finne i Kreftforeningens lokaler i Kristiansand i Dronningens gate 2A.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/200781484″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]