Annonse

Kreft og sorg på dagsorden


Kreftforeningen åpnet i dag en utstilling i Kristiansandsavdelingens lokaler. Kunstneren Torill Sæther Krekke ønsker å sette fokus på sorgen og uvissheten i forbindelse med kreftdødsfall i nær familie.

– Jeg opplevde jo at min mor døde da jeg var liten. Den gangen skulle man spare barna, og ikke snakke om dette for å skåne barna. Det førte til at jeg fikk min egen sorgreaksjon mange år senere, og da var jeg slått ut av sorg i to år, forteller billedkunstneren.

Kreftforeningen satser nå på kunst som en ny plattform.

– Kunstnere og kunst skal hjelpe folk å sette ord på det som er vanskelig. Vi tror det kan bli et viktig og godt tilskudd i det arbeidet vi gjør allerede, sier generalsekretær i Kreftforeningen, Anne Lise Ryel, til Radio Sør.

– Men nå skal kreften inn i kunsten også? Er dere ikke redd for overeksponering, når det er kreft i mediene så å si hele tiden?

– Dette er jo en diskusjon vi har med oss selv hele tiden. Vi er veldig bevisste det at vi ikke må bli så ivrige i informasjonsarbeidet vårt at vi skremmer folk eller at folk blir leie og likegyldige. Likevel tror jeg kunst kan hjelpe så mange mange å finne de ordene som er vanskelige å finne i en tung tid. Det er blant annet derfor vi velger å gjøre dette, fastslår Ryel.

Utstillingen er på 17 bilder, og er å finne i Kreftforeningens lokaler i Kristiansand i Dronningens gate 2A.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer