KRS247.no

Henter værvarsel...

Inviterer til åpent studio

Det inviteres til kulturutveksling og kunstnerisk høyttenkning når det inviteres til åpent studio i Ekserserhuset i Kristiansand i kveld. Kunstnere fra flere land møter opp med uferdig kunst og snakker om sine tanker og ideer. Daglig leder ved Arteriet i Kristiansand, Marianne Laukvik, mener det er viktig å dyrke kulturutvekslingen.

– Folk bringer med seg nytt når de kommer her, vet du! Det er sånn rosemaling og fele kom til Norge. Det er veldig få ting som vi ser på som typisk norsk som er mange hundre år gammelt, sier Laukvik til KRS247.

Laukvik er lidenskapelig opptatt av kulturutveksling. Hun sendte den lokale kunstneren TheMoen til Amsterdam for å bli oppdaget av flere tusen publikummere, og har en gladhistorie fra fjoråret fra den lokale tekstilkunsten.

– I fjor hadde vi en portugisisk kunstner her. Hun ble veldig inspirert av Else Marie Jacobsen, opplært av Irene Myran og tok med seg dette hjem til Portugal. Der startet hun et prosjekt for barn fra tre til fem år. Dette har nå gått i nesten ett år i Portugal, og en stor utstilling kommer i 2016. Ting sprer seg gjerne fortere gjennom kulturutveksling, forteller Laukvik.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/232889681″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]