Annonse

Hvem fortjener kulturprisen i Kristiansand?


Randi Haukom. FOTO: Svein Tybakken, Kristiansand kommune

Nå begynner det å haste om du vil nominere noen som fortjener Kristiansand kommunes Kulturpris. Hvis du vet om noen som fortjener den, vil kulturstyrets leder Randi Haukom høre fra deg.

For å berømme en spesiell innsats for byens kulturliv eller markere en betydningsfull kunstnerisk innsats deler Kristiansand kommune hvert år ut en kulturpris.

– Vil vil gjerne berømme noen som gjør gode ting for kulturlivet i Kristiansand, forteller Haukom.

I fjor gikk prisen til de tre «Rusletur»-forfatterne Inger Johanne Mæsel, Knut Mæsel og Jan Henrik Munksgaard. Til sammen har 36 personer og fem organisasjoner mottatt denne hedersbevisningen siden 1978. Domorganist Bjarne Sløgedal var den aller første, opplyser Kristiansand Kommune på egne nettsider.

Kriterier

Kulturprismottaker må være hjemmehørende i Kristiansand de siste 10 årene. Dersom prisen gis til en kunstner med virksomhet av stor betydning, er det nok å være født i Kristiansand. Begrunnende forslag på kandidater sendes innen 10. februar til Kulturdirektørens kontor, postboks 417, Lund, 4604 Kristiansand. Etter dette skal juryen sette seg ned og vurdere. Haukom gleder seg til denne delen av jobben.

– Det er jo en fryd å dele ut penger, heder og ære til folk som har gjort seg fortjent til det, avslutter lederen av kulturstyret.

Hør intervju med Randi Haukom her.

 
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar