Annonse

Hva skal vi velge, egentlig?


Valgets Kvaler på Arteriet på Lumber.

Du går kanskje og tenker på hva du skal stemme på mandag, sett at du ikke har forhåndsstemt. For selve handlingen å velge kan være veldig vanskelig for enkelte. Arteriet på Lumber har nå sine siste dager med utstillingen Valgets Kvaler, hvor målet er å få publikummeren å tenke over hvordan man skal velge.

– Det er godt spørsmål. «Hva skal vi velge»? Jeg har en særdeles udemokratisk utstilling. Jeg har ikke spurt kunstnerne lov om å stille de ut i denne konteksten men jeg synes disse arbeidene passer så godt sammen til å illustrere det jeg synes om valg og valgets kvaler, sier Marianne Laukvik fra Arteriet.

Det handler om hvilke valg man står overfor i dagliglivet, noe som kuliminerer på mandag. Før utstillingen stenger på søndag, har Laukvik ønsket å tydeliggjøre at de kunstneriske valgene oversettes raskt til mer eksistensielle valg.

– Marianne Lunds små tegninger tar for seg hvor neste linje skal gå. Erling Larsen skriver som sine kunstneriske valg. Jorann Abusland brenner et bord hun ikke vil ha lenger, og asken etter dette bordet laget et nytt bilde. Dette blir jo veldig konkret! Hva vil vi bli kvitt, hva vil vi ta vare på?

Laukvik mener kunsten trener oss i å gå bredere og mer filosofisk til verks. Hør intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer