Annonse

– Har vært fascinert av maskiner i over tjue år


Et av maleriene du kan se på utstillingen.

Pleier du å legge merke til spesielle detaljer til maskiner, bruksgjenstander, lysbrytere eller plastkanner? Det har Tormod Ropstad gjort og han vil gjerne vise deg dette under sin separatutstilling som åpner i dag.

– Jeg har sett ting som kanskje ikke er så vanlig å legge merke til. Etterladenskaper, maskiner som jeg ikke alltid skjønner hva de skal brukes til, men som er produsert for et formål og en funksjon som noen kjenner til og som på en måte har vært med på å bygge vårt moderne liv opp igjennom. De er jo ikke produsert for å være estetiske, men for å være funksjonelle. Og nettopp det er jo kanskje en utfordring da å forsøke og trekke de frem og sette de i en ny sammenheng for å kunne se de i et lys, forteller Ropstad til KRS247.

Håkon R. Gåre og Tormod Ropstad (Foto: Alf Otto Fagermo)

Håkon R. Gåre og Tormod Ropstad (Foto: Alf Otto Fagermo)

Rådgiver ved Agder kunstsenter, Håkon R. Gåre, tror denne utstillingen passer godt til tenkerne blant oss.

– Det handler om å se det vakre i ting man ofte ikke ser på vakkert per definisjon fra et klassisk perspektiv og det å få opp øynene er utrolig fint og se en annen innfallsvinkel, sier Gåre.

Hør mer om hvordan både kunsteren selv og rådgiveren forteller om «Maskiner og beholdere» som stilles ut fra 16. september til 2. oktober.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer