KRS247.no

Henter værvarsel...

Galleri BI-Z åpner avdeling i Mandal

Et av Norges eldste og største private gallerier, Bi-Z åpner midlertidig avdeling i Mandal i mai. Responsen avgjør om løsningen blir permanent eller ikke.

– Vi vil at dette skal bli et galleri for alle. Det vil være åpent alle dager i uken i hele sommer og vi prøver også å få til å arrangere noen konserter i løpet av perioden, sier Bernt Bisseth, daglig leder i Galleri Bi-Z til avisen Lindesnes.

Galleriet har lenge hatt et ønske om å ekspandere. Grunnen til at valget falt på Mandal skyldes at byen har fått et løft når det gjelder kulturliv blant annet gjennom etableringen av Buen Kulturhus. Selve åpningen er planlagt i slutten av mai, og i første omgang vil galleriet bare holde åpent til august.

– Vi vil se hvordan responsen på dette blir før vi kan si noe om dette blir permanent eller ikke. Med god respons håper vi at vi kan bli værende. Lokalet trenger litt oppussing, men beliggenheten er veldig bra, sier Bisseth.

Galleri BI-Z ble etablert i 1962 av Anny & Leif Bisseth Johanssen. Galleriet drives i dag av andre generasjon Bernt Bisseth, og Eva Marie Bentsen.