Annonse

Feirer jubileum med Norgespremiere


Sørlandets Kunstmuseum. Foto: Tor Erik Schrøder, kengurufoto.com

Sørlandet Kunstmuseum feirer 20 år i år. Det skal markeres med fornying av egen samling, jubileumsutstilling i sommer og en liten førfest med Norgespremiere som får konservator Karl Olav Mortensen til å glede seg.

Konservator ved SKMU, Karl Olav Mortensen - Foto: Glenn Th Faannessen

Konservator ved SKMU, Karl Olav Mortensen – Foto: Glenn Th. Faannessen

– Det er en brasiliansk kunstner basert i København som kommer og stiller ut. Hun er veldig spennende, denne Tamar Guimaraes. Vi er stolte av at hun kommer først til oss i Norge, forteller Mortensen.

Kunstmuseet har en ambisjon om å være internasjonale, og Mortensen mener Guimaraes har vært en spennende kunstner en stund.

– Det blir fint, rett og slett!

Regionalt ansvar

SKMU skal likevel først og fremst være et regionalt kunstsenter, og museets samling skal derfor skiftes ut til mer lokale verker.

– Samlingen har hatt et kvinneperspektiv i forbindelse med stemmerettsjubileet. Nå gjør vi noen grep i vår samlingsutstilling. Det skal handle om kunst av og fra regionen vår, sier Mortensen.

Det skal bli noen sentrale og ikoniske verker. «Morgen i Ny-Hellesund» av Amaldus Nielsen og bybrannmalerier av Olaf Isaachsen etter bybrannen i 1892.

– Vi kommer til å gjøre noen sånne grep, og vi kommer til å fokusere mest på den gamle kunsten vi har i samlingen før vi gjør noen andre endringer til neste år, forteller Mortensen.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar