KRS247.no

Henter værvarsel...

Du er en kunstner

På lørdag inviterer Kristiansand Kunsthall alle som vil til å være med på å skape kunst. Det skjer i regi av Tony Valberg og Agnete Erichsen. Musikeren og billedkunstneren har samarbeidet om prosjektet «I sammen», der små og store lager tegninger og musikk.

– Jeg er dypt fasinert av hverdagsmenneskene, sier Tony Valberg. Jeg vil heller høre en hverdagsstemme som har en historie å fortelle enn en skolert stemme av en kollega på Kilden.

Han vil at folk skal tegne, synge, spille og danse sjøl, ikke bare overlate det til de profesjonelle.

– Vi håper folk tar med seg ungene sine, bestemor og bestefar og vennene sine, så kan de kan være sammen denne lørdagen.

Barn og voksne fra Høvåg sørger for litt ekstra drahjelp på lørdag. I fjor deltok de i ukentlige samlinger der de spiste, tegnet, sang og spilte. Noe av det vises fram i Kunsthallen, men der skal også byfolket få prøve seg.

Agnete Erichsen gir folk i oppgave å tegne runding etter runding. Foto: AK Danielsen

Agnete Erichsen gir folk i oppgave å tegne runding etter runding. Foto: AK Danielsen

I toppen av biblioteket er det luftige, hvite rommet fylt med slag- og strengeinstrumenter og to store langbord som er dekket med ark fulle av rundinger.

– Det er betryggende å høre at du ikke skal prestere noe, du skal tegne en runding etter en runding, sier Agnete Erichsen, men legger til: – Det er ikke noe sløvt dette her! Det handler om å være til stede i øyeblikket sammen, å gjøre dette sammen og å være stolt av det en har gjort sammen.

Selv om hun ikke kan svare på om det er kunst eller ikke, synes hun at «I sammen» fortjener en plass i Kunsthallen:

– Det er fint hvis folk opplever at terskelen ikke er høy for å komme inn i kunstinstitusjoner Ofte kan folk tenke at kunst er noe som er fjernt eller skummelt. Folk skal ikke være så engstelige for kunst, kanskje det rett og slett er kjempeinteressant!

Hør intervju med Tony Valberg:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/192079070″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]