KRS247.no

Henter værvarsel...

Ble headhuntet til direktørstilling

I dag ble det klart at Reidar Fuglestad går av som leder for destinasjon Dyreparken etter 17 år i parken. Han var ikke blant søkerne til direktørstillingen, men tror det er noen helt konkrete grunner til at han likevel ble det endelige valget blant de over 50 Sørlandets kunstmuseum hadde på sin kandidatliste.

– Jeg tror det handler om hva jeg har utrettet og hvilke resultater jeg har klart å skape og at jeg faktisk har erfaring med å bygge, finansiere og skape en magnet for publikum. Det trengs i dette, sier den nybakte direktøren til KRS247.

Han ønsker å si at han er utrolig glad for å komme til et miljø som viser ham at de har ordentlig kunstnerisk kompetanse som kan utfylle han på det han mangler.

– Og de vil jo få anledning til å blomstre under min ledelse fordi jeg trenger det jo mer enn noen gang. Vi skal også øke ressursene betydelig innenfor dette området, så for at vi skal bli aktuelle for publikum, så må vi være kompromissløse på kunstens vegne. Det er det som skaper kraft og drakraft som gjør at publikum vil komme å se, sier Fuglestad videre.

Overgangen fra Dyreparken til Sørlandets kunstmuseum har pågått i flere måneder og for styreleder Jan Vincents Johannessen var det viktig at de holdt nyheten hemmelig for alle parters skyld.

– Det er noen som ringer av og til og spør om jeg kan si hvem det blir, men jeg svarer at det er taushetsbelagt. Og det er på grunn av vedkommendes nåværende arbeidsplass. Vi ønsket at det skulle være ryddig at de ikke skulle lese eller se på TV at han hadde sluttet, sa Johannessen på pressekonferansen.

Hør hele pressekonferansen her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/310337695″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Hør hele intervjuet med Reidar Fuglestad her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/310337699″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]

Hør intervju med forgjengeren Randi Guri Jessen her

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/310337768″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]