Annonse

Avduker minnesmerke i Tresse


Slik skal minnesmerke i Tresse se ut. Illustrasjon: Svein Tybakken

Norges Veteranforbund for Internasjonale Operasjoner (NVIO) Avdeling Kristiansand og omegn har i lengre tid ønsket å reise et monument over veteraner fra internasjonale operasjoner. 8. mai får de ønsket sitt oppfylt. 

Veteranmonument skal være en hyllest til alle soldater som har tjenestegjort, tjenestegjør og i fremtiden vil tjenestegjøre i internasjonale operasjoner for Norge. Det skal også være for veteraner fra andre verdenskrig og krigsseilere, heter det i en pressemelding.

Etter søknad fra NVIO, vedtok bystyret i Kristiansand i høst at byen skal ha et veteranmonument, og at det skal reises i Tresse.

En prosjektgruppe i NVIO har jobbet med dette og monumentet er nå bestilt.

Kristiansand kommune, Vest-Agder fylke, Forsvaret og byens næringsliv har støttet prosjektet.

Avduking vil bli i Tresse den 8. mai i år, på Frigjørings- og Veterandagen. Seremonien får en ekstra dimensjon i år siden det er 70-årsjubileum for frigjøringen av Norge.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer