KRS247.no

Henter værvarsel...

Komponerer med kroppen

Elevgruppene planlegger og tester ut komposisjonene sine. Foto: AK Danielsen

Elevgruppene planlegger og tester ut komposisjonene sine. Foto: AK Danielsen

Denne måneden har den kulturelle skolesekken en spennende oppgave til elevene som stikker innom Marianne Laukvik fra galleriet Arteriet på Lumber. De får prøve seg som komponister! 

Etter litt grunnleggende sanglære, kan elevene hoppe i det – bokstavelig talt. For musikken dannes av at elevene beveger seg inne i det som kan minne om en boksering. I hvert av de fire hjørnene står en lang stolpe med sensorer på. Når sensorene registrerer bevegelse, spiller datamaskina av noen toner, alt etter hvor bevegelsen ble registrert.

– Det er veldig gøy og veldig spennende å gjøre det på denne måten, for det er jo noe vi aldri har gjort før! sier Serine Andersen fra åttende trinn ved Møvig skole.

Under bevegelsessensorene blir det dans for å få fram musikk. Foto: AK Danielsen

Under bevegelsessensorene blir det dans for å få fram musikk. Foto: AK Danielsen

Ved hjelp av teipbiter på et stort ark, har hun oversikten over når fem klassevenninner skal røre på seg, og dirigerer slik at det ferdige musikkverket blir som de har planlagt i fellesskap. Alle er dypt konsentrert om å løfte armer, svinge seg rundt og ta noen dansetrinn inn mot midten.

Utstillingen heter «Alle komponerer» og har åpning for flere skoleklasser fram til 20. mars.

 

Hør hvordan det var å delta her:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/195001902″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]