KRS247.no

Henter værvarsel...

Kildenkonferansen kan bli en årlig, nasjonal konferanse

Denne uka ble den aller første Kildenkonferansen arrangert. Både kulturminister Thorhild Widvey og næringsforeningen i Kristiansand er åpne for at denne nasjonale møteplassen for kultur- og næringsliv skal finne sted i Kristiansand også til neste år.

I løpet av få måneder, klarte programkomitéen å få på plass foredragsholdere til to dager med fokus på samarbeid mellom kulturprosjekt og næringsliv. For leder Anita Dietrichson i programkomitéen ga Kildenkonferansen mersmak:

– Vi har noen ambisjoner om å få til denne konferansen årlig, og jeg har lyst til å utfordre Talent Norge til legge sine utdelinger til Kristiansand og vi vil jobbe i større grad med å få næringslivet delaktige. Næringsforeningen er villig til å arrangere dette, men som så med mye annet må vi ha en finansiering i bunn, sier Anita Dietrichson som til vanlig er leder i Næringsforeningen i Kristiansand.

Kulturminister Thorhild Widvey og næringsminister Monica Mæland tok initiativet til en årlig nasjonal kulturkonferanse. Tromsø var vert for den aller første i fjor, men kulturminsteren er åpen for at Kristiansand kan fortsette som vert også til neste år:

– Nå er har jo de lokale kreftene tatt initiativ til det, så det ligger hos dem. Næringsforening og politisk ansvarlig må ta stilling til hvordan de ønsker å utvikle dette, sier Widvey.

Liten oppslutning fra næringslivet
Da debattleder Hans-Christan Vadseth så utover publikum og ba representanter fra næringslivet rekke opp hånda, var de i klart mindretall. For at Kildenkonferansen virkelig kan bli en møteplass for kultur- og næringsliv, innser Anita Dietrichson at hun har en jobb å gjøre:

-Vi har ikke kultur for at næringslivet er så veldig på banen. Likevel så ser jeg at vi har hatt såpass god respons, at jeg er ganske fornøyd med begynnelsen. Men vi må jobbe betydelig bedre med det. Hvis vi får dette videre, må vi legge en slagplan for å få det til.

De fleste i salen kom fra kulturlivet. Foto:AK Danielsen

De fleste i salen kom fra kulturlivet. Foto:AK Danielsen

For regjeringen er det viktig at kulturprosjekter i større grad enn før, søker økonomisk støtte på det private markedet. Kulturministeren har stor tro på at folk fra kulturlivet kan samarbeidet med folk fra næringslivet:

– Du må ha god kontakt med næringslivet som du ser på som en potensiell samarbeidspartner for å høre hva de synes, og hva som er viktig for dem. Jeg tror det er arbeid man ikke er så vant med i kulturlivet så mye som man er for eksempel i idrett og frivillig sektor, sier Thorhild Widvey.

Også mange ulike bedrifter og firma, mangler erfaring med å støtte kulturen:

– Når vi nå setter det på dagsordenen, så blir næringslivet mer bevisste på det. Hva er det man ønsker å støtte? Jeg helt sikker på at dette kommer til å bli en suksess, men det tar tid, det er ikke gjort over natta. Dette er et nybrottsarbeid, sier kulturminister Widvey.