KRS247.no

Henter værvarsel...

Sterkt kritisk til regjeringen

Kinodirektør Kim Skarning Andersen mener regjeringens filmmelding inneholder mye bra, men reagerer sterkt på forslaget om å dele kinoavgiften på enda flere mottakere. Kinoavgiften betales av kinoene i Norge, og har vanligvis gått tilbake til norske kinoer. Nå vil regjeringen gi deler av avgiften til strømmetjenester.

– Dette er konkurransevridende. Dette vil totalrasere kinotilbudet ute i distriktene. De er helt avhengige av disse midlene for å få gjennomført kompetanseheving, tiltak og filmvisning særlig små kommunale kinoer som går i underskudd, sier kinodirektør Kim Skarning Andersen.

Han mener en omlegging av kinoavgiften også kan bety døden for norsk film.

– I forhold til norsk film er dette veldig kritisk. At avgiften skal bli plattformnøytral mener de aller fleste i norsk film er hårreisende. Norsk film lever og dør på kino, sier kinodirektøren.

Han har ingenting imot strømmetjenester, men om de skal motta deler av kinoavgiften må de også være med å betale.

Hør hele intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221135944″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]