Annonse

Starter filmhøsten med premiere og klassikere


Foto: Alf Otto Fagermo

I morgen starter nok en sesong for Cinemateket i Kristiansand og de starter med å vise en film som kun ble vist i Oslo da den hadde premiere på kino i 2014.

– Ja, vi viser en film fra regissøren bak Boogie Nights, There Will Be Blood og Magnolia, der vi har Joaquin Phoenix i en rolle som en ubrukelig detektiv, forteller daglig leder Janne Molberg til KRS247 om filmen «Inherent Vice».

Den andre filmen som vises denne uken, er 90-tallsfilmen «Løp, Lola, Løp».

– Det som er litt artig med den, er at det er den første filmen som brukte technosoundtrack som var laget spesielt for den filmen. Det var også gjennombruddsfilmen til både regissør Tom Tykwer og Franka Potente, som vi senere så spille sammen med Matt Damon i Jason Bourne-filmene, sier Molberg.

Det blir også feiring av et jubileum denne uken, Ingrid Bergman ville fylt 100 år og den mest kjenten filmen folk husker henne fra, er definitivt «Casablanca».

– Den vises på samme tid hos alle cinematek og det er en nyrestaurert utgave av filmen, sier Janne Molberg.

Utover høsten blir det også en litt spesiell markering den 22. oktober, som er dagen etter Marty McFly skal ha reist til i «Tilbake til fremtiden 2». Cinemateket har valgt å feire den kuriositeten ved å vise de to første filmene i den triologien på samme kveld. Se ellers resten av høstprogrammet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer