KRS247.no

Henter værvarsel...

Starter filmhøsten med premiere og klassikere

I morgen starter nok en sesong for Cinemateket i Kristiansand og de starter med å vise en film som kun ble vist i Oslo da den hadde premiere på kino i 2014.

– Ja, vi viser en film fra regissøren bak Boogie Nights, There Will Be Blood og Magnolia, der vi har Joaquin Phoenix i en rolle som en ubrukelig detektiv, forteller daglig leder Janne Molberg til KRS247 om filmen «Inherent Vice».

Den andre filmen som vises denne uken, er 90-tallsfilmen «Løp, Lola, Løp».

– Det som er litt artig med den, er at det er den første filmen som brukte technosoundtrack som var laget spesielt for den filmen. Det var også gjennombruddsfilmen til både regissør Tom Tykwer og Franka Potente, som vi senere så spille sammen med Matt Damon i Jason Bourne-filmene, sier Molberg.

Det blir også feiring av et jubileum denne uken, Ingrid Bergman ville fylt 100 år og den mest kjenten filmen folk husker henne fra, er definitivt «Casablanca».

– Den vises på samme tid hos alle cinematek og det er en nyrestaurert utgave av filmen, sier Janne Molberg.

Utover høsten blir det også en litt spesiell markering den 22. oktober, som er dagen etter Marty McFly skal ha reist til i «Tilbake til fremtiden 2». Cinemateket har valgt å feire den kuriositeten ved å vise de to første filmene i den triologien på samme kveld. Se ellers resten av høstprogrammet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/221663852″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]