KRS247.no

Henter værvarsel...

Ser frem til mørkere tider

Kristiansand Kino ser med glede frem til de tidene hvor folk har lettere for å trekke inn i kinosalen. Høsten med ”Bølgen” og James Bond var strålende for kinoer i Norge. Kinosjef i Kristiansand, Kim Skarning Andersen, merker dog at jula kommer tidligere også i kinobransjen.

– Vi merker at jula starter tidligere og tidligere og flere filmer har allerede hatt premiere før julestria setter inn, forteller kinosjefen.

I midten av november var den norske barnefilmen ”Julekongen” i gang, en film basert på TV-serien. En gammel animert helt, Snoopy, dukker opp i ”Knøttefilmen”. 19. november var det premiere på storfilmen ”Hunger Games: Mockingjay Part II” og fra 27. november kan man se Tom Hanks siste film ”Bridge of Spies”. Kjell Aukrusts kjente figurer Solan og Ludvig er å se på lerretet fra 1. juledag i filmen ”Herfra Til Flåklypa”. Likevel er det én film som stikker av med mesteparten av ”buzzen” før jula.

Star Wars
Radio Sørs filmanmelder, Alfred Georg Klausen, hadde nesten glemt alle andre filmer. Dette fordi ”Star Wars: The Force Awakens” har verdenspremiere 16.
desember, også i Norge.

– Det er den filmen jeg gleder meg mest til. Star Wars overskygger jo det meste annet for min del, sier Klausen.

Både Klausen og Skarning Andersen merker at Disney satser hardt på Star Wars-franchisen. Klausen omtaler filmens budsjett som noe flere land kan lengte etter, mens Skarning Andersen trekker frem det store markedsføringsapparatet som er i sving i forkant av filmens premiere.

– Vi merker et vanvittig trøkk. Det er også Star Wars-effekter i alle butikker om dagen, både leketøy og platebutikker, sier Skarning Andersen.

Det er lenge siden kinosjefen har gledet seg sånn til en film. Han forteller om hvordan han samlet på figurer fra filmen i eldre dager, og han har angret bittert på at han har solgt eller gitt vekk den gamle samlingen.

Få barnefilmer
Det er én ting som kinosjefen savner med de filmene som spilles i denne julen. Det er få barnefilmer. Derfor har kinoen i Kristiansand valgt å sette opp ønskerepriser på to filmer fra 4. desember og frem til jul.

– Det er ”Karten og Petras Vidunderlige Jul” og den kjente ”Frost”. Det er filmer folk gjerne vil se og som er litt tradisjonsbundet, sier Skarning Andersen.

Det er nok de voksne som er vinnerne denne kinojula. Skarning Andersen trekker også frem ”En mann ved navn Ove” som en mulig publikumsvinner.

– Dette er en film vi har stor tro på. Det er en film som er i samme leia som den kjente og kjære ”100-åringen som klatret ut vinduet og forsvant”.

For de smalt anlagte
For de som er litt mer smalt anlagt, trekker begge filmnerdene frem filmatiseringen av Shakespeares MacBeth. Kinosjefen har også stor tro på nyutgivelsen av 90-tallsklassikeren ”Point Break”, og synes den ser fantastisk ut, mens filmanmelderen mer forsiktig med lovordene.

– Dette er en klassiker fra 1991. Hvis de bare prøver å polere den samme filmen, kan det fort ende i skivebom. Patrick Swayze og Keanu Reeves spilte den gangen,
mens i år vil vi nordmenn nok kjenne best igjen Tobias Santelmann i denne nye utgaven, sier Klausen.

– Jeg synes den filmen ser fantastisk ut, sier Skarning Andersen.