Annonse

Nye aldersgrenser på kino


Nye aldersgrenser på kino i Norge, så også for Kristiansand Kino, Fønix (Foto: Pål Lomeland)

Fra 1. juli innførte Medietilsynet nye regler i forhold til sensurering av filmer og TV-serier. Nå er det kun kinofilmer som blir vurdert av tilsynet med helt nye aldersgrenser.

– Dette systemet er litt mer tilpasset barnets utvikling, forklarer kinodirektør i Kristiansand kino, Kim Skarning Andersen, til KRS247.

Kim Skarning Andersen, kinodirektør - Foto: Pål Lomeland

Kim Skarning Andersen, kinodirektør – Foto: Pål Lomeland

Tidligere var aldersgrensene på kino tillatt for alle, 3, 7, 11, 15 og 18 år. I tillegg kom Medietilsynet med frarådinger og anbefalinger, dette har det nå blitt en slutt på

– Ja, nå får kinoene et redaktøransvar og skal komme med sine anbefalinger til hvem filmene passer eller ikke passer for, men det er fortsatt slik at foreldre kan ta med barn som er tre år yngre enn aldersgrensen, sier Andersen.

De nye aldersgrensene er nå tillatt for alle, 3, 6, 9, 12, 15 og 18 år. Dette betyr at for eksempel Jurrasic World, som før 1. juli hadde 11 års grense, har nå fått 12 års aldersgrense. Mens en film som Spy, som også hadde 11 års aldersgrense, nå har blitt satt ned til 9 år.

– Det er fordi Medietilsynet har vurdert filmene på nytt for å tilpasse de nye grensene, sier kinodirektøren.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer