KRS247.no

Henter værvarsel...

– Logikken tilsier nok at dette bare er en film

Onsdag 21. oktober 2015 er dagen Marty McFly fra «Tilbake til fremtiden»- filmene reiste til i fremtiden. Verden over markeres dagen, men at han faktisk skal dukke opp er vel lite trolig.

– Jeg vet at folk har stilt opp med plakater for å være klar til det her, men logikken tilsier nok at dette fortsatt bare er en film, sier en humørfylt Alfred Georg Klausen til KRS247.

Alfred Georg Klausen. Foto: Vegard Feltstykket.

Alfred Georg Klausen. Foto: Vegard Feltstykket.

Han er filmanmelder i Radio Sør. Som mange andre er han stor fan av filmene om Marty McFly og doktor Emmett Browns strabasiøse reiser gjennom tid og rom. Filmene, som ble laget på 80- og 90-tallet er blitt store suksesser, både her i Norge og resten av verden. Populariteten skyldes først og fremst humor og sjarm, tror han.

– Det skyldes nok at de har skapt den der litt fjollete tidsbobla med en gal professor med bustete hår og en fancy, fjong bil som kan reise i tid. Konseptet er jo i seg selv tullete, men det er gjort på en måte som gjør at det blir topp underholdning. Det er veldig gøy å se på filmene fordi det skjer så mye annet i tillegg. I de andre filmene møter han sine egne foreldre, må passe på at mora ikke blir forelsket i ham og så videre.

Klausen har ikke spesielt stor tro på at folket som møter opp for å ønske Marty McFly velkommen i dag, får det som de vil. Selv liker han å leke med tanken på at tidsreiser en dag kan være gjennomførbart, men innser at det er veldig liten sjanse for at skjer.

Dan Inge Bårdsen. Foto: Vegard Feltstykket.

Dan Inge Bårdsen. Foto: Vegard Feltstykket.

– Hadde det plutselig kommet en bil og Marty McFly sitter der, så hadde man nok fått et litt annet syn på virkeligheten. Det hadde vært veldig gøy, sier Klausen og smiler.

I filmen skildres det som skal være 2015 sett med 80-tallsøyne. Der får du blant annet se selvtørkende jakker, sko som knytter seg selv og ikke minst hooverboard. Året 2015 ser ikke nøyaktig ut som filmskaperne så for seg. Men mange av ideene har blitt realisert, om enn i en noe annen form.

Dessverre, vil mange si, er ikke alle spådommene fra filmen tilgjengelige for folk ennå. Men drømmen om å en gang sveve over bakken er fortsatt sterkt til stede hos oss mennesker.

Da KRS247 spurte to kristiansandere hvordan de tror det vil se ut i 2045, var de klare på at de ville fly.

torjesejn

Kjetil Torjesen (Foto: Vegard Feltstykket)

– Hvis det ikke er noen flyvende biler på den tiden, da blir jeg skuffet, sier en lattermild Dan Inge Bårdsen, som for dagen var på shoppingtur med frue og barn.

Kjetil Torjesen på jobb hos Jernia ser for seg en slags svevende segway.

– Jeg så akkurat på YouTube om disse dronene en kan fly med. Du kan nå stå på de hvis du kobler sammen flere av dem sammen, så da tror jeg at vi kan sveve litt i lufta.

Cinemateket viser for øvrig de to første «Tilbake til fremtiden»-filmene torsdag 22. oktober klokken 18:00 i restaurert utgave.