KRS247.no

Henter værvarsel...

Gode besøkstall for kinoene i sommer

Kinoene på Sørlandet opplever veldig gode besøkstall denne sommeren. Årsaken til dette er en  kombinasjon av  dårlig sommervær og en veldig god filmmeny skal vi tro kinodirektør, Kim Skarning Andersen.

Over 90 000 mennesker har vært innom kinoene i Kristiansand, Arendal og Farsund i mai, juni og juli. Det er over 12 000 flere enn i fjor. Kinodirektøren kan fortelle at juli utpeker seg til å bli sommerens beste kinomåned, med en økning på 22 prosent i forhold til fjoråret. 44 000 personer var innom kinoene i juli i år mot 34 000 i fjor.

– Vi er veldig godt fornøyd med besøkstallene denne sommeren. Været er nok en del av årsaken, men vi har også hatt mange gode filmer på menyen. Spesielt har «Jurassic World» utmerket seg. Mange har sett Jurassic Park-filmene, og har ønsket å se oppfølgeren. Også barnefilmen «Minions» har vært veldig godt besøkt. Sommeren er ofte en popcorntid hvor filmene skal være lette, og underholdende. Vi håper de gode besøkstallene vil vedvare også utover høsten og vinteren, for vi har mange storfilmer på plakaten, forteller kinosjefen.

Den store filmen som mange venter på, og som kommer i november er utvilsomt den nye James Bond filmen. «Star Wars, The Force Awakens» er også en av storfilmene som får premiere på kino i midten av desember.

Kinohøsten vil også preges av mange gode barnefilmer.

– Det er utrolig moro at endel av de nye barnefilmene er norske. Vi skulle gjerne ha vist enda mer norske filmer på kino. Den barnefilmen som det nok er størst forventninger til i høst er den nye filmen om «doktor Proktor», sier Skarning Andersen.

Mange turister har også funnet veien til kinoene i sommer. Man har ingen eksakte tall på dette, men dårlig vær kan helt klart ha vært med på å trekke mange turister til kinoene i sommer. Uansett bidrar turistene til å trekke opp besøkstallene.