KRS247.no

Henter værvarsel...

Filmpremiere: Med fokus på barn på flukt

Det er noen år siden «alle» snakket om flyktningkrisen fra Syria og Midt-Østen og inn til Europa. Men de flykter fremdeles og i filmen «69 minutter av 86 dager», som har verdenspremiere 22. mars, får vi et unikt innblikk i hvordan det er å flykte fra Syria til Sverige som barn.

– Det er en fantastisk film som er filmet egentlig på en helt ny måte. Det er rett og slett sånn at man fort kommer til å oppleve at man ser redningsvester og folkemengder på flukt. Men etter hvert så kommer en tre år gammel jente til syne. Og da er det sånn at kameraet vises i en et meters høyde.

Nina Tangaard Lomeland (Foto: Alf Otto Fagermo)

– Og det er veldig spesielt og fenger iallfall meg ganske kraftig. Du merker den energien til barnet, du merker at hun er full av nysgjerrighet og på ryggen så har hun en liten «Frost»-ryggsekk. Samtidig så beveger hun seg mellom voksnes buksebein som er på flukt og man kan se desperasjonen i øynene på de voksne, og hun forstår alvoret, men samtidig så klarer hun å fortsette den barnlige beundringen fordi hun håper at hun skal klare å komme til bestefaren sin i Sverige, forteller regionkonsulent i Redd Barna Region Sør, Nina Tanggard Lomeland, til KRS247.

Filmen vises som en del av «Redd Barna-uka» som i år har som slagord å være «På lag med barna» og i anledning filmvisningen vil det også være fire gjester som skal blant annet fortelle om boka «Jeg er muslim, men først og fremst norsk», hvordan det er å få opphold i Norge etter to år på asylmottak og hvordan en frivillig har opplevd det å jobbe med å få integrert barn som har vært på flukt til hverdagen i Norge.

«69 minutter av 86 dager» har allerede blitt nominert til Nordic:DOX som deles ut under filmfestivalen CPH:DOX i København og er regissert av Egil Håskjold Larsen.

Hør mer om arrangementet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/312163874″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]