Annonse

– Filmene har tålt tidens tann


Foto: Alf Otto Fagermo

Den store markeringen av «Tilbake til fremtiden»-dagen var i går i anledning 21. oktober 2015, men feiringen fortsetter i dag hos alle cinematek i landet. De viser nemlig for første gang nyrestaurerte og digitale versjoner av de to første filmene i triologien. Janne Molberg hos cinemateket i Kristiansand er forbauset over hvor godt filmene har klart seg.

– Det er jo 26 og 30 år siden disse ble laget, så det er fortsatt god underholdning. I tillegg så er det jo nesten som tegneserieunivers å se at skuespillerne går såpass opp i rollene. Det er jo corny samtidig som det er seriøst, sier Molberg til KRS247.

Hun tror også engasjementet rundt spesielt film nummer to skyldes at datoen de reiste til var såpass eksakt som den var.

– Det gjør det jo mulig å sammenligne helt konkret hvordan de så for seg på 80-tallet hvordan vi har det i dag, sier Janne Molberg som nærmest forventer å se mange kjennere blant gjengerne i kveld.

– Det er jo filmer som mange ser flere ganger, i tillegg er de etterspurte. Men jeg håper på å kunne møte noen som aldri har sett disse filmene før, sier hun som ber de se på filmene med åpent sinn og bare ha det gøy.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer