KRS247.no

Henter værvarsel...

Expendables 3

Nok en gang saler Sylvester Stallone, Jason Staham, Dolph Lundgren og resten av Expendables-gjengen opp og gjør seg klare for å redde verden. Eller i alle fall sin del av verden. Denne gangen har de blant annet fått med seg blant annet Wesley Snipes, Harrison Ford og Mel Gibson, så nå rir enda flere gamle helter over lerretet igjen.
Denne gangen oppdager Barney (Stallone) at hans gamle fiende Stonebanks (Gibson) ikke er så død som han trodde, men lever i beste velgående som særdeles velstående våpenhandler. Gram i hu velger Barney og pensjonere hele det gamle teamet sitt for å gi noen unge og mer teknologiske krigere få prøve seg mot Stonebanks høyteknologiske forsvarsverker. Med seg får han blant annet Smilee (Kellan Lutz), Luna (Ronda Rousey), og Thorn (Glen Powell). Men det viser seg ganske raskt at gamle ringrever har flere triks oppi ermet enn bare tekno-dilldall, og Barney må hyre inn sin gamle gjeng for å befri de unge spirevippene som Stonebanks nå holder fanget i sitt eget fort dypt inne i en gammel lovløs Soviet-stat

Expendables 3 er, i likhet med sine forgjengere, ikke en film for de som ønsker intellektuelle utfordringer og tårevått drama. Dette er renbarket action fra begynnelse til slutt. Det spares ikke på kruttet noen vei, snarer tvert imot. Og som vanlig med våre gamle helter fra 80-tallets store action-filmer skyter skurkene dårligere enn en blind mann med armene bundet på ryggen, mens heltene treffer alt de sikter på. Dette er action sånn vi elsker å se det: Store eksplosjoner, fete våpen, muskler, slåssing, knivkamper og litt kamsport, alt krydret med elegant verbal humor i stort monn. Foruten de som allerede er nevnt møter du blant annet: Arnold Schwartzenegger, Jet Li, Randy Couture, Terry Crews og Kelsey Grammer.

Historien er tynn som en høvelflis, men det spiller ingen rolle. Filmen prøver ikke å være noe som helst annet enn det den er – en homage til actionfilmer som er blottet for realisme og substans, og som kun er laget for å nytes. Det er ren, nådeløs og brutal action på det store lerretet. Denne gangen har de fått med seg en del nye folk i historien, men selv om de unge nye har mange fjonge triks og ferdigheter er det fortsatt gamlegutta som er eldst og lager de feteste eksplosjonene og skyter med de største våpnene. På actionskalaen får Expendables 3 full pott, men sånn rent kvalitetsmessig må den nøye seg med en 4’er .