Annonse

Dronekrigføring til Kristiansand


Filmen Drone har Norgespremiere i morgen.

Dokumentarfilmen «DRONE» har allerede rukket å få internasjonal oppmerksomhet, før dens premiere her til lands. Den norske filmen tar for seg den utstrakte bruken av fjernstyrte droner i amerikansk krigføring.

Co-regissør av filmen DRONE, Jonathan Borge Lie.

Co-regissør av filmen DRONE, Jonathan Borge Lie.

– Man utvikler kanskje ikke noia, men man blir mer og mer provosert. Det narrativet president Obama fremholder stemmer ikke. Det man gjør på andre siden av jorden gjør oss mindre trygge i Norge, forteller co-regissør Jonathan Borge Lie som gjester Kristiansand i forbindelse med førpremieren på Fønix i kveld.

DRONE ser nærmere på det menneskelige konsekvensene i kjølvannet av den robottekniske revolusjonen innen moderne krigføring, ifølge produksjonsselskapet Flimmer Film. Begge sider har sine stemmer i filmen, og det er nye historier som fortelles og setter dronekrigføring i perspektiv og sammenheng. Det skriver selskapet på egne nettsider.

Traileren for DRONE finner du på Flimmer Films hjemmesider.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar