KRS247.no

Henter værvarsel...

Byr på prinser og trekkfugler

Festivalsjefen lover stor variasjon når Barnefilmfestivalen i Kristiansand arrangeres for 19. gang. Gjennom denne uken blir barna både underholdt og utfordret, med spillefilmer, animasjonsfilmer, kortfilmer og dokumentarer. 

– Det er en myte at barn liker det samme, hvis barn får et bredt tilbud får de mulighet til å se andre ting. Veldig mange barn i dag ser tegnefilm hvor alt går veldig kjapt, vi viser også filmer som er litt mer langsomme og utfordrende enn det barn er vant til. Det sier festivalsjef Danckert Monrad – Krohn.

En av de litt mer utfordrende filmene er «Trekkfugler». Den er ifølge festivalsjefen veldig vakker, og historien fortelles på en langsom måte. Så trekker han frem to andre filmer som man bør få med seg.

– «Den lille prinsen» er jo en klassisk fortelling, utrolig vakker og morsom. Så er det en komedie som heter «Jack bestiller en bror». Han ønsker seg veldig en bror, og har en idè om at han kan få en bror i bursdagspresang. I stedet får han en kanin, noe som ikke er en like god erstatning, sier Monrad – Krohn.

Festivalen starter i morgen, og viser 108 filmer fra 29 land. I tillegg til visningen av filmene kan barna stille spørsmål til regissører, skuespillere og komponister.

– Det er jo også veldig flott for de som har laget filmene, det er ikke så ofte de treffer publikumet så tett som på denne festivalen. Barn er et ganske nådeløst publikum, og de er ikke så høflige som voksne. De gir klart uttrykk for hva de synes, og kan stille ganske mange rare spørsmål, sier han.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/260768477″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]