Annonse

Barnefilmfestivalen i gang


Motiv fra animasjonsverkstedet under årets festival | Foto: Pål Lomeland

Barnefilmfestivalen i Kristiansand startet denne uken. I den forbindelse fikk elever ved Tangen Videregående skole i oppdrag å lage innslag for Radio Sør. 

Laura Nguyen snakket med flere jenter fra ulike barneskoler i byen, som forteller hva som skjer under Barnefilmfestivalen.

 

Under barnefilmfestivalen skal det blant annet bli arrangert et dokumentarseminar. Kirsten Bonnén Rask, som er den eneste ansatte på Sørnorskfilmsenter, har ansvaret for dette. Som den eneste som jobber der er det mange oppgaver hun må takle hver dag. Reporter er Maria-José Parada

 

Phillip Andre Bergset og Mathias Haugen har snakket med festivalens leder, Danckert Monrad Krohn og filmprodusent Kristian Mosvold om årets festival. Og det er Mosvold som først kan fortelle om noe han husker best fra de siste 18 årene med Barnefimfestivalen.

 

Forberedelsene til barnefilmfestivalen har pågått lenge. Flere hundre barn møtte opp for å være med på å dekorere årets festivalbil. Det var en fargerik opplevelse for både store og små forteller ansvarlig for koordinering av frivillige under barnefilmfestivalen, Henriette Falkum til reportere Aurora Hamiti og Hilde Gundersen.

 

Arrangør Stina Ask Mikkelsen forteller at det vil blir vist kortfilmer, dokumentarer, novellefilmer, spillefilmer og filmer uten dialog. Felles for alle filmene er at de representerer det beste av det som produseres av film i verden. Reportere er Benedicte Haugland Narvestad og Helene Strømsnes.

 

Danckert Monrad Krohn er festivalsjef for på barnefilmfestival som nå pågår i Kristiansand, for 18 gang. Her forteller han reporterne Camilla Amodei og Silje Murbræch hva festivalen handler om.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer