Annonse

Årets store julefilmopplevelese


Foto: filmweb.no

En av årets store kinosuksesser i jula vil etter all sannsynlighet bli siste kapittel av Hobbiten; The Battle of Five Armies. Siste kapittel i trilogien Hobbiten.

Etter at Peter Jackson lanserte sin filmatisering av J.R.R.Tolkiens Lord of the Rings på kino i 2001 har ikke julefilmene vært det samme lenger. Før var det koselig julehistorier hvor familier møtes og nyter god middag, eller kjærlighetshistorier overdrysset med misteltein og granbar. Etter Fellowship of the Ring er det storslåtte eventyrfilmer som trekker folk bort fra julematen og inn i kinomørket. Noe som ble ettertrykkelig bevist da den første Hobbiten-filmen kom i 2012, og igjen i fjor da andre kapittel etterlot kald ribbe og pinnekjøtt på spisebord landet over.

Harry Potter klarte det samme med noen av de siste filmene, men det var mer pga timingen på når de siste ble sluppet. Flere av de tidligere filmene kom til andre tider på året, så de skapte ikke samme julefilm-furoren.

I år kommer altså siste kapittel av filmene om den unge Hobbiten Bilbo Baggins og hans ferd til the Lonelly Mountain sammen med Thorin Oakenshield og de andre dvergene som vil vinne fjellet tilbake fra dragen Smaug. I forrige film kom dvergene seg inn i fjellet, med god hjelp av Bilbo, og dragen Smaug våknet fra sin dype søvn og dro ut på jakt.

I denne siste filmen vil det endelige oppgjøret komme. Dvergene må forsvare seg både mot den onde Smaug som vil ha tilbake fjellet sitt, og orkene som lusker i skogen. I tillegg er alvene interessert i fjellets hjerte, edelstenen the Arkenstone. Menneskene i byen Edoreth, under ledelse av den fryktløse Bard vil også ha et ord med i saken, og dermed brygger det opp til et heidundrende slag som vil ryste Middle Earth ned i grunnvollene.

Jeg er en av dem som kanskje gleder seg mest til denne grandiose finalen på Peter Jacksons mesterverk av noen filmer. Mye tyder på at jeg nok vil ende opp med å se den flere ganger på kino, bare for å utsette det faktum at dette er det siste kapittelet av filmer fra Middle Earth som vil komme på kino. I alle fall på lang lang tid. Enn så lenge vil jeg, i likehet med et eventyrhungrig kinopublikum nyte årets sannsynligvis største julefilm til det fulle på det store lerretet.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar