KRS247.no

Henter værvarsel...

Vil finne nye tegneserieskapere

I september er det klart for Stribefeber for tredje året på rad og en av nyhetene i år er at du kan få muligheten til å vise hva du kan innen tegneseriekunst.

– Vi har valgt å gå for temaet oppvekst og vår tolkning er at festivalen har blitt tre år og vokser til, men jeg ønsker ikke å legge noen føringer for hva vi ønsker å se i bidragene som kommer til konkurransen, sier pressetalsmann Raymond Haugland til KRS247.

For på onsdag i forrige uke kunne tegneseriefestivalen annonsere starten på en konkurranse på sin egen Facebook-side. I denne vil de tre beste bidragene kunne få pengepremier og muligheten til å komme på trykk i medlemsbladet til Norsk tegneserieforum.

– Vi har satt sammen en jury som skal vurdere alle innsendte bidrag og det er fullt mulig at de som ikke vinner pengepremiene også kan dukke opp i Bobla nr. 150, som er et eget festivalnummer før neste års festival, sier Haugland og kan fortelle at det også vil være mulig å komme på trykk i en egen utgivelse i Stribefebers regi.

Konkurransen blir holdt for å få frem flere Sørlandsspirer og håpet er å finne noen som kanskje kan bli like kjente som Ronny Haugeland.

– Nå har jo Ronny Haugeland sin helt spesielle stil, men han er en av de største inspirasjonsfaktorene bak hele Stribefeber, forteller pressetalsmannen.

Det er fortsatt en stund igjen til festivalen sparkes i gang, men mye av festivalprogrammet er spikret.

– Vi får besøk av noen animatører fra USA som blir flydd inn og vi skal blant annet snakke om Pixar, kvinner innen tegneseriebransjen og det blir holdt ulike workshops, sier Haugland.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215490566″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]