Annonse

Vil finne nye tegneserieskapere


Pressetalsmann for Stribefeber, Raymond Haugland. | Foto: Alf Otto Fagermo

I september er det klart for Stribefeber for tredje året på rad og en av nyhetene i år er at du kan få muligheten til å vise hva du kan innen tegneseriekunst.

– Vi har valgt å gå for temaet oppvekst og vår tolkning er at festivalen har blitt tre år og vokser til, men jeg ønsker ikke å legge noen føringer for hva vi ønsker å se i bidragene som kommer til konkurransen, sier pressetalsmann Raymond Haugland til KRS247.

For på onsdag i forrige uke kunne tegneseriefestivalen annonsere starten på en konkurranse på sin egen Facebook-side. I denne vil de tre beste bidragene kunne få pengepremier og muligheten til å komme på trykk i medlemsbladet til Norsk tegneserieforum.

– Vi har satt sammen en jury som skal vurdere alle innsendte bidrag og det er fullt mulig at de som ikke vinner pengepremiene også kan dukke opp i Bobla nr. 150, som er et eget festivalnummer før neste års festival, sier Haugland og kan fortelle at det også vil være mulig å komme på trykk i en egen utgivelse i Stribefebers regi.

Konkurransen blir holdt for å få frem flere Sørlandsspirer og håpet er å finne noen som kanskje kan bli like kjente som Ronny Haugeland.

– Nå har jo Ronny Haugeland sin helt spesielle stil, men han er en av de største inspirasjonsfaktorene bak hele Stribefeber, forteller pressetalsmannen.

Det er fortsatt en stund igjen til festivalen sparkes i gang, men mye av festivalprogrammet er spikret.

– Vi får besøk av noen animatører fra USA som blir flydd inn og vi skal blant annet snakke om Pixar, kvinner innen tegneseriebransjen og det blir holdt ulike workshops, sier Haugland.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer