KRS247.no

Henter værvarsel...

– Viktig å vise frem mangfoldet på Birkeland

Birkelandsdagene har blitt en tradisjon, og i år arrangeres dagene for 20. gang.

Et arrangement som Birkelandsdagene er et viktig tilskudd i bygda nord for Kristiansand.

– Under Birkelandsdagene får vi muligheten til å markedsføre kommunen, og vi får muligheten til å vise at det skjer ting på Birkeland. Vi ønsker at folk skal trives her. I løpet av tre dager, skjer det mye i kommunen. Strøget i sentrum blir gjort om til ett stort marked, og handelstanden flytter ut på gaten. I tillegg, så er det mye underholdning, og den store gratis konserten på fredag kveld er en gave fra Birkenes Sparebank, sier Wenche Flaa Eieland som er kulturleder i Birkenes Kommune.

I år er det Torstein Sødal, og Maria Arredondo som gjester scenen på Tobias jorde. I tillegg skal også lokale musikkkrefter få lov til å underholde.

– Vi har jo en flott utendørs scene på Tobias jorde, en grønn oase midt i Birkeland sentrum. Jordet er oppkalt etter han som eide det før, han hette Tobias, så da var det naturlig å oppkalle dette etter han. Utover helgen skal vi også ha stort bruktmarked i Birkenesparken, vi skal ha olabil løp og i forbindelse med villaksens dag, får alle lov til å fiske med flue i Teinefossen på lørdag, sier kulturlederen.

Hun er spent på været, for meldingene som meteorologene har sendt ut kunne vært bedre.

– Været ser ikke så lovende ut, men det er bare å kle seg godt, ta med parapl og ta turen til Birkeland, avslutter Flaa Eieland.

Her hører du hele intervjuet:

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/219047386″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]