Annonse

– Viktig å vise frem mangfoldet på Birkeland


Kulturleder i Birkenes kommune, Wenche Flaa Eieland viser frem programmet under Birkelandsdagene (Foto: Heidi Rosander Lund)

Birkelandsdagene har blitt en tradisjon, og i år arrangeres dagene for 20. gang.

Et arrangement som Birkelandsdagene er et viktig tilskudd i bygda nord for Kristiansand.

– Under Birkelandsdagene får vi muligheten til å markedsføre kommunen, og vi får muligheten til å vise at det skjer ting på Birkeland. Vi ønsker at folk skal trives her. I løpet av tre dager, skjer det mye i kommunen. Strøget i sentrum blir gjort om til ett stort marked, og handelstanden flytter ut på gaten. I tillegg, så er det mye underholdning, og den store gratis konserten på fredag kveld er en gave fra Birkenes Sparebank, sier Wenche Flaa Eieland som er kulturleder i Birkenes Kommune.

I år er det Torstein Sødal, og Maria Arredondo som gjester scenen på Tobias jorde. I tillegg skal også lokale musikkkrefter få lov til å underholde.

– Vi har jo en flott utendørs scene på Tobias jorde, en grønn oase midt i Birkeland sentrum. Jordet er oppkalt etter han som eide det før, han hette Tobias, så da var det naturlig å oppkalle dette etter han. Utover helgen skal vi også ha stort bruktmarked i Birkenesparken, vi skal ha olabil løp og i forbindelse med villaksens dag, får alle lov til å fiske med flue i Teinefossen på lørdag, sier kulturlederen.

Hun er spent på været, for meldingene som meteorologene har sendt ut kunne vært bedre.

– Været ser ikke så lovende ut, men det er bare å kle seg godt, ta med parapl og ta turen til Birkeland, avslutter Flaa Eieland.

Her hører du hele intervjuet:
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer