KRS247.no

Henter værvarsel...

– Vi er på toppen av alt

Tidenes tredje Stribefeber, tegneseriefestivalen i Kristiansand, er klar til å gå av stabelen i helgen. Presseansvarlig i festivalen, Raymond Haugland, mener man har stålkontroll på det som skal skje i helgen.

Foto: Alf Otto Fagermo

Raymond Haugland. | Foto: Alf Otto Fagermo

– Vi er på toppen av alt. Nå har vi lagt siste hånd på kunstutstillingen, quiz er klart til i morgen. Sistemann som skal inn til Norge hentes klokka 20 i kveld. Vi har kontroll, sier Haugland til KRS247.

Festivalen har tatt en vending i år. Noe som er på tide, mener Haugland.

– Vi fikk et greit fotfeste i fjor. Vi ble et navn folk gjenkjente, og det var interessant for folk å komme inn. Dette er tredje året, og da et det på tide å ta steg i nye retninger. I år får vi inn animatører fra USA for å holde kurs og forelesninger. Vi har tatt litt andre grep når det gjelder tegnere og skribenter. I år er tema «oppvekst», så vi har godt veldig inn på det med de vi har hentet.

Han erkjenner at festivalen tar en risiko med å ikke ha store og kjente navn på foredragsfronten, men sier at programmet er solid og mener at filmprogrammet er allment og bredt. Haugland gleder seg stort til at Folkebiblioteket er med på festivalen. Bokmarked, diskusjon om tegneseriens fremtid og tidenes første Outland-quiz skjer alt på den nye venuen.

– Skjønner vi i Norge hvor stort tegneserier er?

– Både ja og nei. Tegneserier er som alle andre kunstformer. De finnes i det vide og det brede. Jeg er ikke innenfor mer enn halvparten av alle sjangre som finnes, og det kan sammenlignes med film eller litteratur. Det letteste å svelge for mannen i gata, er nok kiosklitteraturen i form av Donald, Fantomet og slike ting. Så har du Pulitzer-vinner Art Spiegelmans Maus, som er på en helt annen hylle.

Hør intervjuet her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/223392329″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]