KRS247.no

Henter værvarsel...

Tronstad: – Det blir hektisk

To dager før offisiell åpning av Tall Ships Races i Kristiansand er det fortsatt mye som gjenstår før alt er klart til start.

– Ja, det er mye riggearbeid og ikke minst mye logistikk som må på plass, sier assisterende prosjektleder i Tall Ships Races, Marianne Tronstad til KRS247.

Assisterende prosjektleder Marianne Tronstad - Foto: Alf Otto Fagermo

Assisterende prosjektleder Marianne Tronstad – Foto: Alf Otto Fagermo

Ett av de til sammen 81 skipene har allerede meldt sin ankomst, men det er ikke før fredag ettermiddag at det vil være plass til de resterende i havneområdet.

– Vi har et containerskip som skal drive med lasting og de har beregnet å være ferdige innen klokken 16 i morgen. Det betyr at vi har 24 timer på oss til å gjøre klar hovedscenen, sier Tronstad, som også kan fortelle at de har ordnet med lekter og at de tar i bruk hele havneområdet inkludert gjestehavna og fiskebrygga.

Som du har lest tidligere her på KRS247, har AKT startet en kampanje for å hjelpe til med transport til og fra sentrum og Marianne Tronstad anbefaler bruk av alternative transportmidler enn bilen.

– Det kommer til å være mye folk i sentrum, så vi ser helt at folk enten sykler eller tar buss til sentrum. Men må du bruke bil, så opplevde vi sist gang, i 2010, at det var mulig å finne noen parkeringsplasser også, sier hun.

Tall Ships Races har sin offisielle åpning på lørdag klokken 16 og planen er at alle skip skal ligge inne frem til tirsdag morgen.

– Ja, det er bare ett skip som har meldt at de må dra tidligere, så det kommer til å være fullt i fjorden før paraden når de drar, sier Tronstad.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215969789″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]