Annonse

Tronstad: – Det blir hektisk


Fullriggeren «Sørlandet» har vunnet gull i klasse A under Tall Ships Races 2015

To dager før offisiell åpning av Tall Ships Races i Kristiansand er det fortsatt mye som gjenstår før alt er klart til start.

– Ja, det er mye riggearbeid og ikke minst mye logistikk som må på plass, sier assisterende prosjektleder i Tall Ships Races, Marianne Tronstad til KRS247.

Assisterende prosjektleder Marianne Tronstad - Foto: Alf Otto Fagermo

Assisterende prosjektleder Marianne Tronstad – Foto: Alf Otto Fagermo

Ett av de til sammen 81 skipene har allerede meldt sin ankomst, men det er ikke før fredag ettermiddag at det vil være plass til de resterende i havneområdet.

– Vi har et containerskip som skal drive med lasting og de har beregnet å være ferdige innen klokken 16 i morgen. Det betyr at vi har 24 timer på oss til å gjøre klar hovedscenen, sier Tronstad, som også kan fortelle at de har ordnet med lekter og at de tar i bruk hele havneområdet inkludert gjestehavna og fiskebrygga.

Som du har lest tidligere her på KRS247, har AKT startet en kampanje for å hjelpe til med transport til og fra sentrum og Marianne Tronstad anbefaler bruk av alternative transportmidler enn bilen.

– Det kommer til å være mye folk i sentrum, så vi ser helt at folk enten sykler eller tar buss til sentrum. Men må du bruke bil, så opplevde vi sist gang, i 2010, at det var mulig å finne noen parkeringsplasser også, sier hun.

Tall Ships Races har sin offisielle åpning på lørdag klokken 16 og planen er at alle skip skal ligge inne frem til tirsdag morgen.

– Ja, det er bare ett skip som har meldt at de må dra tidligere, så det kommer til å være fullt i fjorden før paraden når de drar, sier Tronstad.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer