KRS247.no

Henter værvarsel...

To ulike førstepremier i årets sjekterace

For fjerde gang er det klart for sjekteracet fra verftet i Ny-Hellesund og i år blir det både konvoi og premie til to ulike vinnere.

– Ja, vi har endel påmeldte som har modifisert sjekta med en raskere motor, så vi kommer til å dele ut en førstepremie til den som kommer raskest i mål, og en førstepremie til den som kommer inn nærmest en idealtid, forteller Arnold Markussen til KRS247 og den tiden vil ikke bli røpet før etter at alle har kommet i mål, men han hinter til at den kan ligge på rundt 2 timer.

I utgangspunktet skal hastigheten være «høflighetsfart» på sju knop, men det er altså de som stiller til start som har kapasitet til å kjøre på 30-40 knop.

– Vi har valgt å sette en grense, så de får kjøre forsiktig i sundet, så får de kjøre på så fort de vil når de kommer utenfor det, forklarer Markussen.

Det ligger også an til å bli satt en skikkelig spesiell rekord under en konvoi som starter hele arrangementet i Ny-Hellesund.

– Vi skal prøve noe morsomt for aller, aller første gang. Da kommer vi til å samle alle typer båter for å lage en svær båtkonvoi som kommer til å gå fra Høllen, så vil denne gå fra Høllen over fjorden bort til Hellesund. Der håper vi på 150 båter og jeg har Googlet litt for å finne andre lignende konvoier og fant ingen, så det ligger an til å bli iallfall Sørlandets største konvoi.

Det kan også ligge an til påmeldingsrekord for det var godt over 55 påmeldte på torsdag og det pleier alltid å komme noen i siste liten.

– Spesielt rett før vi begynner, så det kan hende vi setter rekord, sier han og tror de har hatt 74 påmeldte på det meste iløpet av de tre foregående gangene racet har blitt arrangert.

Hør hele intervjuet med Arnold Markussen for å blant annet finne ut hvilke premier som blir delt ut.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/215253742″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]