KRS247.no

Henter værvarsel...

To rockeband klare for sommerens Quartfestival

Amerikanske Mercury Rev og svenske Bob Hund er de to siste tilskuddene på festivalplakaten til sommerens Quart-jubileum.

– Vi har så langt vært heldige og kunne velge fra øverste hylle blant tidligere Quart-artister, og både Mercury Rev og Bob Hund har stått høyt på ønskelisten vår. Begge var, på hver sin måte, med å definere tidsånden under Quartens storhetstid, med glitrende album og store konsertopplevelser, sier Toffen Gunnufsen, bookingansvarlig for Quartfestivalens 25 års-jubileum.

Mercury Rev ga i september ut sitt niende studioalbum etter en syv år lang pause, og høstet på ny strålende anmeldelser. Bandet fra Buffalo i New York slo for alvor igjennom med albumet Deserter’s Song i 1998, året før de besøkte Quartfestivalen, og britiske NME kåret platen til årets beste. Mercury Revs stemningsfulle, psykedeliske rock har vært til inspirasjon for en rekke yngre musikere, og gruppen fortsetter den dag i dag å utforske og lage nyskapende musikk.

Bob Hund er uten å overdrive en av de mest originale skandinaviske gruppene noensinne. Og det seks mann sterke bandet fra Stockholm, som riktignok synger på klingende skånsk, holder koken i det som blir deres 25 år som Bob Hund. Ikke bare deler de fødselsdag med Quartfestivalen, de har også besøkt festivalen både i 1999 og 2001. Bob Hunds ekstreme energi og tilstedeværelse ser på ingen måte ut til å ta slutt, selv om bandet auksjonerte bort instrumenetene sine i 2013. I mai slapp de EPen ”Dödliga klassiker 3”.

Mercury Rev spiller tirsdag 28. juni i Bendiksbukta. Bob Hund spiller samme sted onsdag 29 juni. Fra før står Underworld, Leftfield og Basement Jaxx på plakaten.