KRS247.no

Henter værvarsel...

Tall Ships har fått grønn utmerkelse

For andre gang kan Tall Ships Races i Kristiansand kalle seg et miljøfyrtårn. Det er klart etter at Stiftelsen Miljøfyrtårn tildelte utmerkelsen til seilskutefesten for å vise en tydelig miljøprofil.

– Dette er noe vi setter veldig høyt, forteller Marianne Tronstad til KRS247. Hun er miljøansvarlig under arrangementet som begynner om to uker.

Det ventes flere hundre tusen besøkende i Kristiansand havn under arrangementet i slutten av juli, og det er utført et grundig forarbeid i å gjøre det store arrangementet så miljøvennlig som mulig.

Foto: Pål Lomeland

Marianne Tronstad (Arkivfoto: Pål Lomeland)

– Vi synes det er viktig å vise at selv under noe såpass stort som Tall Ships, så er det mulig å ha en tydelig grønn profil, sier hun.

De fikk også samme sertifikat foran arrangementet i 2010 og det stiller blant annet krav til at det er nok miljøstasjoner og ikke minst at det jobbes med å holde området fritt for søppel.

– Det er en rekke krav og forventninger som ligger i sertifikatet, og dette er noe vi ikke klarer alene. Det blir jo mye boss når det er mye folk på ett sted, så vi er avhengig av at kommunen er flinke nok til å komme å sope, forklarer Tronstad.

Det er planlagt å sette opp over 100 søppeldunker på arrangementsområdet og alt søppel skal kildesorteres. I tillegg vil skipene komme med sine typer avfall, noe som også sertifikatet legger føringer for hvordan skal håndteres.