KRS247.no

Henter værvarsel...

– Stemninga er veldig fin

Cathrine Sørensen og Anette Bylund i Måkeskrik har fått senket skuldrene og kan fortelle om en vellykket festivalåpning. Nærmere 100 frivillige har arbeidet hardt i mange dager for å få stablet festivalen på beina.

– Stemninga er veldig fin, sier festivalsjef Cathrine Sørensen til KRS247.

– Det er masse folk som har jobbet på spreng i dag for å få alt på plass, men nå tror jeg vi kan senke skuldrene snart, forteller hun som også opplyser at det er lenge siden hun har vært så sliten etter at intervjuet er ferdig.

Anette er frivilligansvarlig og har sammen med kollega og venninne Cathrine arrangert Måkeskrik i den unike Bendiksbukta i fire år på rad. For to år siden uttalte de at de hadde ”funnet formatet sitt”, men likevel har de endret litt på festivalområdet og gjort det hele mer intimt.

– Vi er urolige, ler Anette og forteller videre om festivalområdet.

– Vi har aldri hatt et så fint område før. Nå bruker vi stort sett kun gressplenen i bukta, og det er mye koseligere og mye mer intimt nå enn før. Og hvem vil vel ikke ha en intimkonsert med slektningene, spør hun.

Bendiksbukta på Odderøya er en av Sørlandets mange naturperler. Med et naturlig amfi ned mot sjøen, er det ikke mange festivaler som kan slå lokasjonen.

Forrige uke var lederne for musikkfestivalen småfortvilte som følge av mangelen på frivillige. Nå har de fått så mange at de har måtte stenge registreringen.

– Vi har så mange frivillige nå. Det tok plutselig helt av, forteller Bylund med et stort smil om munnen.

Måkeskrik blir arrangert på ren dugnad og har rundt 100 frivillige som hjelper til med å arrangere festivalen.

Comet Kid, DYN, Get Your Gun og OnklP & de fjerne slektningene står på scenen i dag. I morgen er det Motorpsycho som for mange er hovedattraksjonen.