KRS247.no

Henter værvarsel...

Sørveiv slipper fem nye acts

Sørveiv har til nå sluppet i alt 17 av de 40 som skal utgjøre bransjefestivalen. Daglig leder i SØRF, Kjetil Nordhus, tror mange av bandene i dette slippet vil bli mye omtalt i tiden like før Sørveiv.

Slippet består av svenske Mankind som spås en stor fremtid og fire norske band og artister; Philco Fiction, Band of Gold, Vidar Vang og Great News. Kjetil Nordhus tror disse bandene ikke er så lenge under radaren i norsk musikkpresse.

– Alle de norske er aktuelle med nytt materiale. Philco Fiction er tilbake igjen etter å ha vært borte i et par år, og jeg tror det kommer til å komme mye om de og de andre norske i den norske musikkpressen når det nærmer seg Sørveiv, sier Nordhus til KRS247.

Det svenske Mankinds musikk beskrives som «unik og gripende», mens Philco Fiction kommer mde et etterlengtet oppfølgeralbum etter kritikersuksessen «Take It Personal». Vidar Vang synger i disse dager på sitt blodferske norskspråklige materiale, og Band of Gold kan krysse av mange stjernenavn på sjekklista. Medlemmer fra Bigbang, King Midas, Motorpsycho, Jaga Jazzist, Todd Terje og Martin Hagfors har alle bidratt på bandets debutplate. Great News kommer fra Bergen med voksende hype fra en sterk undergrunnscene.

Daglig leder i SØRF, Kjetil Nordhus, lurer av og til på hvorfor enkelte band melder seg på Sørveiv. | Foto: Helge Martin Markussen

Daglig leder i SØRF, Kjetil Nordhus, lurer av og til på hvorfor enkelte band melder seg på Sørveiv. | Foto: Helge Martin Markussen

Lange kvelder

Det tar på for bookinggjengen i festivalen når de påmeldte bandene skal velges ut. Nordhus kan fortelle om lange og harde kvelder.

– Jeg tror det er noen som bare melder seg på der de kan melde seg på. Sist onsdag satt vi og hørte gjennom 150 påmeldte. Det høres stas ut, og det var det forsåvidt, men det var tungt au, sier Nordhus.

Planen er nå å ha en lang kickoff-rekke i begynnelsen i oktober i Mandal, Arendal og Kristiansand. Da skal programmet være ferdig satt og sluppet.

Her er slippvideoen (ekstern link):
https://www.youtube.com/watch?v=Jy3e8I2dcZo

Hør intervju med Nordhus her.

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/222177452″ params=»color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false» width=»100%» height=»166″ iframe=»true» /]