Annonse

– Skulle gjerne hatt dobbelt så mye penger


Foto: Helge Martin Markussen

Denne uken delte kulturstyret i Kristiansand ut 940.000 kroner i støtte til festivaler i byen. Den summen skulle Jørgen Skauge helst sett var minst dobbelt så stor. 

– Kulturdirektøren har ønsket å doble denne potten, og vi fikk inn søknader om støtte på i overkant av 2 millioner kroner. Det viser at behovet er der, men politikerne sa nei til det i forbindelse med budsjettbehandlingen, sier Skauge.

Fire av festivalen som søkte fikk ingen støtte. Årsaken er blant annet at de ikke er blitt gjennomført tidligere, og er i følge Skauge overført til andre støtteordninger.

– Tidligere var det gjerne en gigant som tok mye, mens nå har vi mange flere som får litt. Dermed har vi en bredde på festivaler som strekker seg fra april til november, forteller Skauge.

Stiller spørsmål ved utdelingskriterier

Festivalsjef for Måkeskrik, Cathrine Sørensen stiller spørsmål med utdelingskriteriene.

– Man kan jo spørre seg om det er riktig at festivaler som går med overskudd og har fast ansatte skal få en del av denne potten. Men når det er sagt er vi strålende fornøyd med den støtten vi har fått, sier Sørensen til KRS247.

Skauge svarer at det ikke er diskvalifiserende å gå med overskudd, snarere tvert imot.

– Vi ønsker at alle festivaler skal gå i pluss, og noen trenger disse pengene mer enn andre. Men vi har festivaler med budsjett på 18 millioner, da har ikke denne støtten like stor effekt som for de mindre.

Hør hele intervjuet med Jørgen Skauge her:

 

Disse fikk festivalstøtte
Protestfestivalen – 175.000
Punktfestivalen – 175.000
Barnefilmfestivalen – 120.000
ASSITEJ-Festivalen – 80.000
Dark Season – 80.000
Ravnedans – 60.000
Måkeskrik – 60.000
Southern Discomfort – 50.000
Palmesus – 45.000
Den Internasjonale Kulturfestivalen – 25.000
Øygospel – 25.000
Stribefeber – 20.000
(Den Internasjonale Kulturfestivalen fikk en tilleggsbevilgning på 30.000)Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarerLegg igjen en kommentar