Annonse

Scenekunst og en verden bygget av papir


Festivalsjef Hilde Anette Aakre. (Foto: Henrik Gimle)

Kristiansands mange teater og kulturhus fylles nå med scenekunst for barn og unge i Kristiansand. Sand festivalen har sin ellevte arrangement her i byen, der tema «samspill» står i fokus. Det blir kunst og forestillinger der publikum blir invitert til å bli med. Det skal blant annet bygges en verden av papir.

– Sand festivalen er en festival som presenterer scenekunst for barn og unge. Med scenekunst så mener vi da teater, dans, installasjons opptredener, men også en del musikk foregår i forestillingene, sier festivalsjef Hilde Annette Aakre.

Dette er det ellevte året på rad Sand festivalen arrangeres her i Kristiansand. Festivalsjefen ønsker å nå bredt ut til publikum, og at det kommer noen som er nysgjerrige på hva scenekunst faktisk er.

Det som skiller seg ut i festivalen i år kontra de andre årene er at det er enda flere internasjonale forestiller enn før, det er hele 5 internasjonale forestillinger med i årets festival. Dette er forestillinger som er av veldig høy kvalitet og som aldri har blitt visst i Norge tidligere.

-Vi har også prosjekter hvor barna og publikum blir invitert med inn som deltakere og medskapere. Det er satt opp et prosjekt på festningen der det skal lages et stort papirunivers av papir og papp. Dette skal bygges og lage sammen med barna og familiene. Denne installasjonen skal stå i festningen i flere dager og vil bare vokse seg større, mens festivalen vedvarer, sier Aakre.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer