Annonse

Rigger til en ny runde Godt i Glasset


Foto: Marcel S. Tiedje

For andre året skal Godt i Glasset arrangeres i Kristiansand. Matfestivalen arrangeres på Ernst i Kristiansand. Målet er å introdusere folk for de gode smaker, både på tallerken i glassene som står ved siden av.

– Vi tar utgangspunkt i matopplevelser og drikkeopplevelser. Man kan smake på alt fra alkoholfri drikke, kanapeer, øl, vin og brennevin. Men vi har også en faglig side av det, forteller Didrik Aastveit til KRS247.

Han er leder for Norsk Bartenderforening, avdeling Sørlandet, og er tungt inne på arrangørsiden av festivalen. Blant foredragsholderne kommer en av Norges største autoriteter på akevitt, Halvor Heuch, som skal trekke linjer til Sørlandet og landsdelens forbindelse og forhold til den norske særpregede matvaren.

– Opplever du at folk blir mer og mer opptatt av hva man inntar ved siden av maten man spiser?

– Ja. Nå har det blitt mye mer fokus på å pare maten med drikken, forteller Aastveit.

Tradisjoner for vin og alkoholfrie drikkevarer til maten står fortsatt sterkt blant nordmenn. Likevel velger folk stadig oftere øl etter hvert som utvalget har vokst, men Aastveit mener å merke at folk blir også mer oppmerksomme på smakskombinasjonene man kan få ved bruk av sterkere drikkevarer, også.

Hør hele intervjuet i spilleren under.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer