Annonse

Rift om oppgaver på Barnefilmfestivalen


Foto: Barnefilmfestivalen

Når Barnefilmfestivalen går av stabelen, trengs det flere frivillige som kan hjelpe festivalen med å gå som smurt. Å være frivillig for Barnefilmfestivalen kan gi en ung og ambisiøs filmfantast gode kontakter, erfaringer og innblikk i en bransje det ellers kan være vanskelig å komme inn i. Dette gjør også at det kan være litt kamp om enkelte av arbeidsoppgavene. 

– Salvert har vært veldig populært tidligere. Gjesteteam er veldig greit for de som vil få kontakt i bransjen, sier frivilligkoordinator Helene Wathne Strand for Barnefilmfestivalen.

– Vi trenger frivillige til litt av hvert, fortsetter hun.

Helene Wathne Strand og Karianne Rasmussen. | Foto: Glenn Th. Faannessen

Det trengs folk på arrangementssiden både for publikum og for bransjen og på det logistiske. Salverter som skal ta imot publikum til filmvisningene, verter som publikum kan henvende seg til, sjåfører, folk som rydder, i det hele tatt. Det kan ofte være litt rift om forskjellige frivillige oppgaver, og med gode grunner.

– Du møter mange folk innforbi en bransje som kanskje virker litt uoppnåelig. Du får sett mye rart, du får mange nye bekjente og venner og det er en generell mulighet til å ha det gøy og samtidig lære ting, forteller Karianne Rasmussen.

– Karianne fikk være ansvarlig for Q&A med en regissør i fjor, noe jeg tror hun synes var kjekt, supplerer Strand.

Hun er frivillig på tredje året på rad og føler selv at hun har en viss hevd på de mest lukrative jobbene de frivillige kan få. Strand er godt inneforstått med at det kan være rift om enkelte arbeidsoppgaver.

Hør hele intervjuet her.
Annonse
Legg igjen en kommentar

Har du en mening om denne saken?

KRS247 ønsker en åpen og saklig debatt. Her kan du fritt komme med dine synspunkter, men vi krever en respektfull og saklig tone og ber om at du holder deg til sak. Trakassering, hatske utfall og trusler aksepteres ikke. Vi forbeholder oss retten til å forkorte, redigere og fjerne innlegg. Du må bruke ditt egentlige navn, falske profiler vil bli utestengt. Før du publiserer - tenk gjennom at mange kan se hva du skriver.

kommentarer